Bra Fråga 10: Kan Jag Gå Ner I Vikt Efter Att Ha Slutat Röka?

Om du tror att det är omöjligt att gå ner i vikt efter att ha slutat röka, har du fel! Visst kan det vara utmanande att sträva efter ett mål efter det att du har slängt bort cigaretterna men det är långt ifrån omöjligt. Det viktigaste här är att tänka på ett par saker och följa några tips.

Rökning är utan tvekan en av de värsta vanorna du kan utveckla. Att sluta kan vara mycket svårt och det faktum att vissa människor har gått upp i vikt efter att de har slutat med denna dåliga vana är inte särskilt motiverande. Men det finns ett sätt för att undvika detta problem. Med andra ord kan du gå ner i vikt efter att du slutat röka. Det kan ta lite tid och kräva lite energi, men resultatet är alltid detsamma – en nyare, mycket hälsosammare och mer energisk version av dig själv. För att göra denna process enklare för dig har vi sammanställt en lista med några tips som kan vara användbara.

 • Ta reda på hur du enkelt går ner i vikt efter att ha slutat röka
 • Lär dig vad som får människor att gå upp i vikt efter att ha slutat med denna dåliga vana
 • Upptäck saker som kan göra dig mer hälsosam

I motsats till vad man tror är det möjligt att göra dessa två saker på relativt kort tid. Här är hur:

1.  Drick mer än åtta glas vatten om dagen

Dricka Mycket Vatten

Att dricka vatten hjälper kroppen att hålla sig hydratiserad. Hydrering är avgörande för din hälsa i allmänhet eftersom det hjälper de processer som pågår i din kropp på cellnivå. Om du vill gå ner i vikt bör du veta att genom att dricka tillräckligt med vatten kommer du att undvika matsug eftersom vatten får dig att känna dig mätt. Vissa säger att dricka ett dussin glas vatten kommer att hjälpa dig, men vårt råd är att dricka minst åtta glas varje dag.

 • Du kan tappa extra kilon genom att dricka mer vatten
 • Hydrering är bra för din allmänna hälsa
 • Att dricka vatten kommer att få dig att känna dig mött och också hålla dig borta från cigaretter

2.  Börja träna nu

Börja Träna

Nu när du inte röker längre är det dags att utveckla en hälsosam vana, vilket är att träna. När du slänger bort cigaretterna känner du dig mer energisk. Du kommer också att förbättra lungornas kapacitet och börja andas fritt igen. När det gäller din ansträngning att gå ner i vikt är träning ett måste i fall som detta. Med regelbunden och organiserad fysisk aktivitet kommer du att börja bränna mer fett och kalorier som så småningom gör att du tappar de extra kilona. Naturligtvis gör träning människor upptagna med något användbart som får dem att glömma ohälsosamma mellanmål och cigaretter.

 • Det är lättare att träna när du slutar röka
 • Att träna påskyndar din ämnesomsättning och hjälper dig att bränna fler kalorier och mer fett
 • Denna process får dig att glömma dina dåliga vanor

3.  Fokusera på en hälsosam kost

Mat hela veckan

Det är enkelt – om du vill gå ner i vikt måste du använda en hälsosam kost. För vissa människor kan det låta svårt, men det är faktiskt inte så svårt. Att sluta röka hjälper dig att förbättra dina lukt- och smaksinnen. Med andra ord kommer du att kunna njuta av maten mer än någonsin. Även de till synes trubbiga och tråkiga maträtterna (till exempel grönsaker) kommer att smaka bättre. Så ta lite tid och skapa en kostplan. Följ denna grundläggande guide och håll dig borta från skräpmat. Att gå ner i vikt kan vara roligt och intressant om du håller dig till denna rutin. Glöm inte att du blir mycket friskare.

 • Du kommer att få tillbaka dina lukt- och smaksinnen när du slutar röka
 • Detta ger dig fler möjligheter att äta hälsosamma livsmedel
 • Skapa en hälsosam måltid och håll dig till den

4.  Håll dig borta från alkohol

Nej Till Alkohol

Du är kanske inte medveten om detta men många människor vill ta en cigarett när de dricker. Detta är en av de värsta kombinationerna som finns, inte bara för din hälsa i allmänhet, utan också för din vikt. Alla alkoholhaltiga drycker har många kalorier. Som du vet leder högt kaloriintag till viktökning. Så det är bättre att glömma alkohol om du vill gå ner i vikt och glömma cigaretter efter att ha slutat röka. Att dricka ett glas öl då och då är okej, men dricka mycket eller att dricka varje dag är något du bör undvika till varje pris.

 • Rökning och att dricka alkohol sammanträffar vanligtvis
 • Du bör ge upp eller åtminstone begränsa denna vana om du vill gå ner i vikt
 • Att dricka en öl då och då är helt ok

5.  Leta efter stöd

Jordnöt puttar apelsin

Den goda nyheten är att du inte behöver ge dig ut på denna resa ensam. I själva verket bör du leta efter stöd från de människor som är nära dig. Du har förmodligen bett dem om deras förståelse när du slutade röka, nu måste de ge dig stöd på ett annat uppdrag. Det finns ingen anledning att prata om mat och ha grillfester hela tiden.

 • Prata med dina vänner och familj
 • Be om stöd om du vill gå ner i vikt
 • Undvik att prata om mat och att gå på middagar

6.  Drick te

Dricka Te

Att börja dricka te är en annan bra idé för dig som vill gå ner i vikt efter att ha slutat med cigaretter. Som vi sa tidigare är rökning en vana och ibland krävs det att man startar en ny vana för att bli av med den gamla. I det här fallet talar vi om en vana som också hjälper människor att gå ner i vikt. Att dricka te, till exempel grönt te, kan påskynda din ämnesomsättning och hjälpa dig att förbränna fett. Det gör att du känner dig mätt längre och hjälper dig att undvika matsug. Örtte är bra för din allmänna hälsa och det kan hjälpa dig att återhämta dig från de skador som orsakas av rökning. För bästa resultat ska du inte lägga till socker i ditt te och dricka en kopp te varje dag.

 • Det är en bra vana att dricka te varje dag
 • Örtte, särskilt grönt te, kan vara ett väldigt bra viktminskningsverktyg
 • Lägg inte till socker eller konstgjorda sötningsmedel i ditt te
Integritetspolicy