Noni Juice FAKTA – Noni Juice (Traditionell Läkekonst)

Morinda citrifolia är ett vildväxande träd i Sydöstra Asien och det odlas även på många fler platser runt om i världen bl.a. Hawaii och Indien. På Hawaii så kalladas detta träd för Noni som också är det vanligaste namnet internationellt sett. Noni trädet ger en ätlig frukt som kallas för noni och som skördas under hela året.

  • En frukt som faktiskt luktar illa
  • Använts på infekterade sår i Hawaii
  • Noni frukten är rik på vitaminer och mineraler

Bara under 1 månad så kan ett stort noni träd ge upp till 10 kg frukt. Av frukten så tillverkas nonijuice, oftast kallad Noni juice, som nuförtiden blivit ett väldigt populärt kosttillskott.

Ett annat bra tillskott är kolloidaltsilver, läs mer om detta.

1. Konstig lukt av noni frukten

Noni frukten ger ifrån sig en ganska otrevlig lukt när man skärs upp den och den kallas ibland för spyfrukt. Noni frukten liknar den ovala form som en citron har och är ungefär 5 – 7 cm i diameter.

En omogen noni frukt är grön till färgen, för att sedan först bli gul och slutligen mycket ljust gul när den är mogen. Trots att noni frukten luktar illa, så är noni ofta en uppskattad frukt där den växer. Även fröna på frukten är ätliga när de är tillagade och olja görs ibland från dem.

2. Traditionell läkekonst

I stort sett så används alla delar av trädet och noni frukten har använts inom traditionell läkekonst på de platser som den växer, liksom bland Australiens aboriginer. Även i Japan och Kina används den.

Användningen av noni frukten inkluderar bl.a. hudproblem, feber, munsår och magproblem som t.ex. förstoppning. Frukten har även använts mot bl.a. astma och dysenteri. På Hawaii har den mogna frukten använts på infekterade sår för att dra ut varet.

Ricinolja är även något som är bra vid förstoppning.

3. Noni juice

Nonijuice som gjord på frukten säljs nuförtiden som kosttillskott och kallas då för Noni juice. Noni juicen uppges ha mer positiva effekter på hälsan än vad som normalt är fallet för annan fruktjuice. Detta gjordes i en undersökning av Commission for Health and Consumer Protection Directorate-General.

4. Nonijuicen smakar annorlunda

Noni juice, även om den smakar lite annorlunda så anses den emellertid säker att dricka i en rekommenderad mängd. Nonijuicen är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den innehåller även ovanligt mycket kalium vilket kan motverka högt blodtryck men kräver också försiktighet vid njursjukdomar.

5. Noni Juice och Cancer

I samband med en marknadsföring som gjort av nonijuice så diskuteras ofta en effekt mot cancer och att juicen anses stärka immunförsvaret. Några studier har gjorts som pekar på att en effekt hos noni juice eller enskilda ämnen mot cancer. Studierna har dock gjorts på djur och med en mycket stor mängd nonijuice.

Nonijuice stödjer din naturliga förmåga att skydda och bibehålla en god hälsa. Eftersom att den innehåller väldigt mycket antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler.

Något som även sägs förebygga tumörer och cancer är arganoljan.

Integritetspolicy