Holistic Kokosolja FAKTA – En Riktigt Nära Titt (RECENSION)

Holistics kokosolja importeras ifrån Filippinerna utav Dr. Goerg i Tyskland. Denna olja är ekologisk, kallpressad, helt oraffinerad, oblekt, icke parfymerad, rättviseproducerad och kommer ifrån unga och färska kokosnötter i Filippinerna.

  • Idealisk att använda i matlagning
  • Skall inte förvaras i kylen
  • Effekter på hud, hår och för hälsan

Holistic kokosolja kallpressas under 38 grader och pressning och själva tappning gör man för hand utan några metallverktyg, inom max 3 dagar efter skörd. Från öppnandet till pressningen förlöper max 1 tim.

1. Skillnaden på kokosolja och kokosfett…

Det är i stort sett inte någon skillnad på kokosolja och kokosfett. Men kokosoljan bli flytande vid 24 grader. Och i de länder som kokosoljan tillverkas så är det sällan att oljan stelnar eftersom att det sällan där är under 24 grader.

I dessa länder säljs oljan ofta på flaskor, medans den här i Sverige säljs på burk. Och kanske kan det vara därför som man ibland kallar kokosolja för koksfett här i Sverige?!

2. Användning och innehållet av Holistic kokosolja

Kokosoljan är idealisk att använda i matlagning, vid stekning och i bakning. Den är rik innehåller mellanlånga fettsyror, speciellt den viktiga laurinsyran och kaprylsyran. Den innehåller även vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kokosoljan innehåller inget kolesterol över huvudtaget.

Kokosolja har sedan länge använts i asiatisk matlagning och traditionellt så har den även använts för sina gynnsamma effekter på hud, hår och för hälsan. En burk med holistic kokosolja innehåller 500g.

En annan vanlig olja som förekommer mycket i matlagning är olivolja.

3. Förvaring

Holistic kokosolja ska man inte förvara i kylen, utan i rumstemperatur och den blir flytande vid 24 grader. Man bör tänka på att undvika att låta fukt komma ner i burken, för fukt ör kokosoljans värsta fiende.

4. Vad är det för skillnad på Virgin kokosolja och Extra Virgin kokosolja?

Virgin är en urholkad industristandard som kommer ifrån olivoljan där en del producenter av olivolja säger att det betyder “ifrån första pressningen” (och att detta menas bra kvalitet) medan andra producenter utav olivolja säger att virgin betyder “ifrån andra pressningen” (och att Extra Virgin är från första pressningen).

Men detta blir än mer förvirrande när man försöker föra över begreppet till kokosolja. Eftersom att kokosolja bara pressas 1 gång, så egentligen så är all kokosolja Virgin.

Många tror att Virgin och Extra Virgin kokosolja betyder att den är kallpressad. Men det finns gott om kokosolja med dessa beteckningar som inte är kallpressad. Idag så finns det inte någon överenskommelse mellan de olika producenterna vad Virgin och Extra Virgin betyder, så det kan betyda precis vad som helst!

Integritetspolicy