Hampfröolja FAKTA – Användning, Nyttig? (FULL GUIDE)

Hampfröolja eller även kallad hampolja är en vegetabilisk olja som framställs av pressning av hampafrön. det är en väldigt nyttig olja, då den innehåller en väldigt hög andel fleromättade fettsyror, hela 78 % och alla är vegetabiliska oljor.

  • Passar sig perfekt i matlagningen
  • Hampfröoljan är speciellt bra vid hudvård
  • Innehåller nyttiga fetter

Hampfröoljan ska inte förväxlas med extraktet som utvinns ur växtens gröna delar. Hampans frö innehåller inte THC och hampfröolja är därför helt drogfri. Den moderna hampfröoljan tillverkas dessutom av s.k. Industrihampa vars innehåll av THC ligger under 0.2 % även i växtens gröna delar.

En liknande olja är linfröolja.

1. Användnings tips

Hampfröoljan är väldigt smaklig och passar bra i matlagning i t.ex. sallader. Men den lämpar sig inte bra till stekning eller uppvärmning över 170 grader. Passar bra att använda som ett kosttillskott, t.ex. 1-2 msk. om dagen.

2. Hälsoeffekter av hampfröolja

Hampfröoljan används ofta för dess effekter på blodvärden, hudåkommor och ledbesvär. Hampfröoljan är speciellt bra vid hudvård och hårvård och speciellt de med känslig hy (torr eller med eksem) eftersom att den tränger in och näringssätter utan att täppa till själva porerna.

Något annat som är bra för eksem är kolloidalt silver.

3. Hållbarhet

Hampfrö olja står sig i upp till 8 mån. om den förpackats i en syrefri miljö. Efter öppnandet av oljan bör den lagras i kylskåp och användas inom 4 veckor.

4. Spar energi – använd hampfröolja

Många upplever att man fryser mindre efter att man har tagit 1 msk hampfröolja och detta troligen tack vare en förbättrad kapillär cirkulation.

5. Ett perfekt kosttillskott

Den ekologiska kallpressade hampfröoljan är ett mycket bra kosttillskott för dig som behöver få i dig rätt mängd av de livsnödvändiga fetterna, utan att betala en massa pengar för fiskkapslar.

Skonar havets fiskar och detta är ett perfekt alternativ för dig som är vegetarian eller som är fiskallergiker. Passar även gravida kvinnor som vill ta ett tillskott utav omega-3 utan att riskera att få i sig miljögifter som kan återfinnas i fisk.

Ett annat ämne som kan vara bra att tillför kroppen är zink.

Integritetspolicy