Snabbguide – Grapefruktdieten (Från Dåtidens Hollywood)

Grapefruktdieten även kallad för Hollywood-dieten, är en gammal och populär diet från dåtidens Hollywood. Tidigare så trodde man att grapefrukt innehöll något speciellt ämne som ökade kroppens förbränning. Och på den tiden var då mycket vanligt med dieter som till någon del innehöll grapefrukt.

Redan på 1930-talet så lanserades Hollywood dieten som till en del också baserade sig på grapefrukt. Grapefrukt dieten  härstammar från allra första början från Indonesien. Hela menyn baseras på att du ska äta just grapefrukt. Alla drycker dricks utan mjölk eller socker och naturligtvis så får man dricka hur mycket vatten man vill. Det är väldigt viktigt att du äter allt som står med på menyn.

Dieten lovar att man skall gå ner 4-9 kg under två veckor.

En tuff diet

Dieten är väldigt tuff och erbjuder därför inte ett rikligt och näringsrikt kostutbud.

En meny enligt grapefruktdieten kan se ut enligt följande:

Frukost: 1/2 grapefrukt, 1 kopp kaffe eller te utan socker och mjölk.

Lunch: 1/2 grapefrukt, 2 ägg, gurka, tomat, sallad med vingerett gjord på vinäger, citron och örtsalt, 1 skiva rostat bröd och 1 kopp kaffe eller te utan socker och mjölk.

Middag: 1/2 grapefrukt, kyckling, tomat, sallad, vingerett gjord på vinäger, citron och örtsalt, 1 kopp kaffe eller te utan socker och mjölk

Kvällsmål: 1 glas tomat juice.

Du får maximalt hålla på med denna diet i några dagar och absolut max i två veckor.

Fördelarna

Med grapefruktdieten är att den är enkel och du behöver aldrig vara hungrig eftersom du får äta hur mycket protein som du vill till middag.

Nackdelarna

Med grapefrukt dieten är att dieten baserar sig på några få livsmedel och blir då inte så trovärdig. Det är viktigt att komplettera med vitamintabletter för att säkerställa att du inte får näringsbrist.

Integritetspolicy