Wakame FAKTA – Passar utmärkt till Fisk Grönsaker (Källa Mineraler)

Wakame algen är en brunalg och är mild i smaken, den växer främst i Östasien där den framförallt används i matlagning. Wakame ingår bl.a. i misosoppa och olika sallader. I Korea så kallas denna alg för miyeok och i Kina för qundaicai. Det är en väldigt näringsrik alg, som innehåller mycket vitaminer och mineraler.

  • Passar utmärkt till fisk
  • Bra källa till mineraler
  • I Korea bjuds denna på födelsedagar

1. Ett enda stort blad

Wakame växer som ett enda stort blad och kan bli upp till 1,5 m. långt. Den är mycket rik på kalcium, jod, proteiner och fiber och lämpar sig bra att äta rå i sallader. Den kan även med fördel mixas i en matberedare till ett grovt pulver och användas istället för salt.

Andra nyttig alger är salicorne och spirulina.

2. Bra källa till mineraler

Alger utgör otroligt bra källor till mineraler och spårelement och experter runt om i världen tycker att de borde ingå i den dagliga kosten.

3. Hur wakame ska användas

Wakame ska blötläggas några minuter tills den mjuknar och efter blötläggningen så förvälls wakame oftast väldigt hastigt, varefter den sköljs i kallt vatten för att avstanna kokningen. Den kan med fördel ätas rå t.ex. i sallader.

Wakamin är grön i vått tillstånd och svart i torkad form. Wakame passar utmärkt till fisk, grönsaker, i wokat, i riset, i sallader och soppor. Den kan köpas i de flesta asiatiska butiker.

4. Födelsedagsfirande

I Korea så får alla mödrar som just fött barn en tångsoppa som är gjord på miyeok och köttbuljong (för dess näringsvärde). Även på alla födelsedagar så äter man också denna soppa.

Andra nyttigheter är vetegräs och korngräs.

Integritetspolicy