Vetegräs FAKTA – Energi och för ett Starkare Immunförsvar

Vetegräs har ibland beskrivits som det närmaste ungdomens källa människan har hittat. Och vetegräset håller snabbt på att bli ett utav det populäraste tillskotten inom hälsokost. Vetegräs anses ge dig en riktig energikick och stärker ditt immunförsvar. Vetegräs är perfekt om du tränar, går på en diet eller bara vill känna dig friskare.

  • Vetegräs är ett nästintill ett komplett livsmedel
  • Vetegräs är även fullproppad med mineraler
  • Vetegräs hjälper till att läka sår

Vetegräs eller Triticum aestivu, är utav de ca 4700 andra grässorter som finns i världen. Alla grässorter är nyttiga, men för människan är vetegräs den allra nyttigaste.

1. Tips på hur man kan äta vetegräspulver

Rör ut vetegräspulvret i ett glas vatten och drick detta på tom mage för bästa resultat. Tycker man att vetegräset smakar illa så kan man dölja smaken genom att blanda ner vetegräspulvret i lite fruktjuice eller göra en smoothie istället.

Vetegräspulver går alldeles utmärk att blanda ner i bakningssmet av en kaka.

2. Gavs förr till sjuka höns

Vetegräs började användas under 1930-talet och detta till följd av ett experiment som kemisten Charles F. Schnabel gjorde. Han använde vetegräs på sjuka höns för att få de friska. Och hönsen blev friska, men det som var mer intressant var att de nu började producera fler ägg än de andra hönsen.

Herr Schnabel blev så nöjd över resultatet att han började torka och pulverisera vetegräs och gav det sedan till sin familj och sina vänner, som ett tillskott i deras kost. Detta spred sig sedan och man började forska kring vetegräs och dess alla hälsofrämjande effekter.

Vetegräs odlas nuförtiden och pressas sedan till vetegräsjuice eller torkas och mals till ett finmalt vetegräspulver. För att tillverka vetegräspulver så tvättas och torkas de utvalda vetegrässtråna och vanligtvis så frystorkas vetegräset eftersom att höga temperaturer förstör näringsinnehållet.

För att kunna mala vetegräset till vetegräspulver så kan man inte använda sig av en vanlig kvarn, eftersom att den skulle skada näringsinnehållet. Istället så tas det igenom en ömsint process där det torkade vetegräset utsätts för temperaturer runt 0°C och genom att blåsa luft på vetegräset ås bryts det ner och blir till ett finmalt pulver. Tillverkningsprocessen är väl utvecklad och gör att näringsinnehållet maximalt bevaras.

En annan nyttig grässort är korngräs, läs mer om det här.

3. Bli piggare och friskare med vetegräs

Vetegräs är perfekt för dig som vill vara säker på att du få i dig ordentligt med näringsämnen om du t.ex. tränar mycket eller bantar, håller ett högt tempo, eller vill hålla ditt immunförsvar i trim eller om du helt enkelt bara vill må bra!

Vetegräs är ett nästintill ett komplett livsmedel, det innehåller över 20 aminosyror, flera hundra enzymer, 90 mineraler och massa vitaminer.

Ca. 70% av innehållet i vetegräs består av klorofyll, som är basen för allt växtligt liv och även väldigt nyttigt att få i sig. För det hjälper bl.a. till att förhindra bakterietillväxt i kroppen.

En annan nyttigthet är spirulina, läs mer om dessas egenskaper.

4. Fullproppat med mineraler

Vetegräs är i stort sett ett komplett livsmedel, för det innehåller alla de 8 st. livsnödvändiga aminosyrorna som vi behöver och innehåller även 13 av de icke-livsnödvändiga aminosyrorna. Vetegräs är även fullproppad med mineraler varav huvudsakligen: Kalcium, Jod, Selenium, Järn och Zink.

Det innehåller även vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera 100 olika enzymer som är kan vara svåra att hitta i andra livsmedel.

Bara 6 cl vetegräsjuice innehåller alla de 103 kända grundämnen som vi människor känner till + ett fullspektrum av essentiella vitaminer, aminosyror enzymer som behövs för att avgifta kroppen och bygga/återbygga din kropp.

Vetegräs hjälper bl.a. till att återuppbygga blodet, öka hemoglobinproduktionen, hjälper till att läka sår, dödar parasiter, renar tarmarna, sänker ditt blodtryck, alkaliserar blodets PH-värde, neutraliserar toxiner, öka din produktion av röda blodkroppar, bromsar åldrandet, förbättra matsmältningen, minskar ditt kolesterol, renar levern, stimulerar enzymproduktionen och drar ur tungmetaller ur kroppen.

Chlorella är något som även innehåller massor av mineraler.

5. Bieffekter

Vetegräs kan ibland ha en laxerande effekt så det kan vara bra att ta det lugnt i början och följa anvisningarna. Tar man för mycket vetegräspulver kan detta leda till ont i magen, diarré och illamående.

Integritetspolicy