Spirulinapulver – Algen med Enorma Krafter (SNABB GUIDE)

Spirulina är en blågrön microalg som har fantastiska terapeutiska egenskaper. Denna alg torkas och pulveriseras och detta Spirulinapulver har förmågan att stärka ditt immunförsvar, bota cancer, hämma virus samt sänka kolesterol. Just nu forskas det på Spirulina som en framtida medicin mot till exempel AIDS. Det finns enorma möjligheter för denna näringsrika växt som är packad med proteiner, mineraler, vitaminer, aminosyror och fettsyror.

  • En riktig superboost för ditt immunförsvar
  • Innehåller över 100 nyttiga näringsämnen
  • Kan sänka halten blodfetter på åtta veckor

Detta är alltså en alg med enorma krafter och anses innehålla den mest kompletta blandningen av näringsämnen jämfört med andra födoämnen. Algen lever endast på solljus och vatten genom fotosyntes. Spirulina är så liten att den är svår att se med blotta ögat, men det får plats med hundratals alger i en enda vattendroppe. Den har fått sitt namn efter sin spiralliknade form.

Spirulinaalgen växer vilt i Mexico och Afrika i de varma basiska vulkansjöarna. Men det stora intresset för algen har medfört stora kommersiella odlingar och idag säljs Spirulinapulver som näringstillskott över hela världen.

1. En superproteinkälla

Spirulinapulver innehåller över hundra nyttiga näringsämnen. Till exempel så består Spirulinapulver av 60-70 % proteiner. Detta betyder att denna alg innehåller 20 gånger mer protein än sojaböner och 1000 gånger mer än kött. Du slipper dessutom det mättade fettet som djurproteiner innehåller.

2. Spirulinapulver stärker immunförsvaret

Spirulina består till 15 % av det blå naturliga pigmentet Phycocyanin som är ett protein och en antioxidant. Detta ämne är ett fluorescerande ämne med hög absorptionsförmåga och är stabilt nog att fästa antikroppar på. Detta naturliga pigment har effekt på stamcellerna i benmärgen, vilket bildar blodceller som bygger upp din kropps immunförsvar.

Spirulinapulvrets immunförsvarshöjande effekt har dessutom visat sig ge kroppen ett bättre skydd mot cancer. Arame algen är även något som skyddar kroppen från cancer.

Spirulinapulver innehåller även skyddsämnen som kallas karotenoider, till exempel betakaroten. Dessa ämnen skyddar och stärker din kropp mot fria radikaler. Skyddsämnena kan även tillsammans på ett effektivt sätt skydda mot virusinfektioner.

Betakaroten kan även förvandlas till Vitamin A. Detta vitamin är ytterst nödvändigt för din syn, hud, hår och slemhinnor samt fosterutvecklingen. Spirulinapulver innehåller faktiskt mer betakaroten än någon annan växt. Algen har 10 gånger mer betakaroten än morötter. Detta medför även att Spirulinapulver kan förebygga blindhet och ögonsjukdomar.

3. Spirulinapulver mot virus

Forskare har även upptäckt att Spirulinapulver kan hämma virusreplikation. Detta har effekt på bland annat AIDS och herpes, mässling och influensavirus. Detta anses bero på ämnen i algen som innehåller svavel.

Vetegräs är även det något som är stärkande för immunförsvaret.

Spirulinapulver sänker kolesterolet

Studier har det visat sig att Spirulinapulver kan sänka halten blodfetter på åtta veckor och detta utan någon annan förändring i kostvanorna. Detta innebär att det onda kolesterolet sänks medan det goda kolesterolet lämnas oförändrat. Spirulina kan även lindra hjärtsjukdomar och ha en positiv effekt på levern.

Integritetspolicy