Chlorella FAKTA – Algen med Kraftfull Förmåga att Avgifta Kroppen

Chlorella är en grön encellig microalg som växer i sötvatten och är mycket rik på klorofyll, den innehåller faktiskt mer klorofyll än någon annan växt. Algen har funnits på jorden i miljarder år och är en av de första växterna som fanns. Med alla sina nyttiga egenskaper såsom antioxidanter, vitaminer och mineraler, är den idealisk som föda för människan.

  • Känsla av välmående och ett starkare immunförsvar
  • Kosttillskott i form av tabletter, kapsyler och pulver
  • Kraftfull förmåga att avgifta kroppen

Chlorella kan odlas i soliga sötvattenbassänger och den växer snabbt och lätt men det finns dock svårigheter med att skörda algen, vilket hindrar den från att massproduceras. Chlorella konsumeras framför allt i Japan, men algen säljs över hela världen som kosttillskott i form av tabletter, kapsyler och pulver.

1. Ett superfödoämne

Japanerna, som är världens friskaste folk, upptäckte Chlorella i slutet på 1800-talet och algen började studeras mer ingående 1940. Idag vet vi att algen inte har någon negativ effekt på människokroppen utan bara hälsofördelar.

Listan på hälsogivande ämnen är lång, den innehåller bland annat flera sorters vitaminer; C-vitamin, flera B-vitaminer och pro-vitamin A (betakaroten) och flera mineraler såsom fosfor, zink, magnesium och järn. Algen innehåller även fiber, protein och omegafettsyror.

Korngräs är även något som skapar väldigt mycket energi.

2. Chlorella – en avgiftande alg

Chlorella har en kraftfull förmåga att avgifta kroppen. Vi får dagligen i oss kemikalier, gifter och tungmetaller genom den mat vi äter, vattnet vi dricker och luften vi andas. Dessa gifter tas upp av kroppen och kan orsaka seriösa hälsoproblem. Chlorella binder gifterna som sedan utsöndras via vår avföring, urin och svett.

Den binder bara skadliga gifter och tar därför inte bort viktiga näringsämnen från din kropp. Efter att ha intagit algen i några månader så har en markant avgiftning av hela kroppen skett. Chlorella har även visat sig kunna reducera kemikalier i bröstmjölk.

Kelp är en annan bra och nyttig alg.

3. Andra hälsoeffekter

När Chlorella intas sätter den igång flera positiva effekter i kroppen. Klorofyllet stimulerar till exempel produktionen av röda blodkroppar och hjälper till att transportera syre i kroppen och till hjärnan. Detta ökar den mentala fokuseringsförmågan.

Även matsmältningen gynnas av Chlorella, då den bidrar med pepsiner och klorofyllase och den får vänliga bakterier som lactobacillus att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än normalt. Algens höga klorofyllhalt får dessutom dålig andedräkt snabbt att neutraliseras.

4. Chlorella stärker immunförsvaret

Chlorella ger dessutom en ordentlig boost till ditt immunförsvar. Den hjälper kroppen att öka sitt naturliga försvar vilket stärker immunförsvarets responstid. Chlorella är också rik på antioxidanter som hjälper immunförsvaret och hjälper din kropp att skydda sig från fria radikaler som skadar cellerna.

Skadade celler kan ge upphov till att cancer och andra sjukdomar. Många som tar Chlorella anser att de får en högre känsla av välmående och ett starkare immunförsvar.

Spirulina pulver är även något som stärker immunförsvaret.

Integritetspolicy