Arame Alg FAKTA – Massa Nyttigheter & Hjälper rensa Kroppen på Gifter

Arame algen är en brun havsalg som har en mild smak och doft, ett riktigt toppen tillbehör till maten. Alger är ett toppentillbehör till många maträtter, lägg t.ex. en liten hög med vackra alger på soppan, det både förgyller smaken och känslan. Servera dem som ett tillbehör till middagen och alla brukar alltid bli förvånade över hur gott det smakar. Alger kan bli räddningen på en middag eftersom det ofta blir ett bra samtalsämne och lättar upp stämningen. Alger är kul och det är lätt att tillaga dem.

  • Passar perfekt i grytor och soppor
  • Innehåller massor av nyttigheter
  • Hjälper till att rensa kroppen

Så låt oss ta en närmare titt på denna superalg…

1. Ursprunget

Arame algen är en svart alg som växer i kontrollerade hav utanför Japan och som är en art av tång och som mest används i det Japanska köket.

2. Dess nyttiga innehåll

Arame innehåller kalcium, jod, järn, magnesium, A-vitamin, K-vitamin, folat, zink, mangan och är dessutom en god källa till många andra mineraler. Arame innehåller rikligt med jod som hjälper kroppen att rensa ut tungmetaller ur kroppen.

En annan nyttig alg är kelp algen.

3. Användnings tips för arame

Denna alg kan du ha som aptitretare, i grytor, muffins, pasta, vegetariska rätter, soppor eller som tillbehör i sallader. Med sin milda smak är den väldigt anpassningsbar och kan användas till mycket.

4. Hälsoeffekter av Arame

Alger kallas ibland för kosmetisk mat eftersom de sägs motverka åldrande. Alger rensar ut tungmetaller ur kroppen och för de som inte äter så mycket jod, får man i sig jod via arame algerna. Arame algerna skördas normalt under våren då havets näringsämnens nivåer är som högst. Här är några hälsoeffekter av arame alger:

  • De stärker kroppens immunförsvar.
  • Man får bättre hår, hud och naglar. Det har visat sig att arame främjar glänsande hår, vackrare hud och starkare naglar. Det förhindrar även håravfall.
  • Både kvinnor och mäns libido förstärks.
  • Skyddar kroppen mot cancer.

Något som även är stärkande för kroppen är chlorella.

5. Skepticism mot Alger

Många människor är skeptiska till att lägga alger till sin kost. Men de flesta människor äter ovetande av havets grönsaker under en vanlig dag. För tillverkare använder nämligen dessa alger som stabilisatorer och förtjockningsmedel i många av sina produkter bl.a. glass, vispad toppning, puddingar och salladsdressing. Det är även en ingrediens i vissa tandkrämer.

Vetegräs ett gräs som är väldigt nyttigt, läs mer om vetegräs.

6. Var du kan köpa

Arame har inte blivit en lika stor delikatess i Europa som den har blivit i Asien, men den kan ändå köpas ganska lätt. Torkad arame alger kan vanligtvis hittas i lokala hälsokostbutiker eller i den asiatiska delen utav större livsmedelsbutiker. Det finns även många online återförsäljare som säljer arame.

Integritetspolicy