Gå Ner I Vikt Med Frukter: 7 Bästa Frukterna

Så du funderar på att gå ner i vikt med frukt? Detta är bra eftersom många hälsosamma dieter är baserade på frukt och grönsaker. Naturligtvis är de fröbärande strukturerna hos växter bra eftersom de innehåller mycket näringsämnen och är vanligtvis låga på kalorier. Även om de flesta frukterna är bra för dem som vill gå ner i vikt, finns det några av dem som är exceptionellt effektiva.

Att begränsa antalet kalorier för att gå ner i vikt är det bästa du kan göra, men två saker gör denna begränsning svår. Först och främst kan du uppleva matsug. Därefter kan du möta en brist på näringsämnen. Båda problemen kan lösas genom att äta mer frukt och på detta sätt kan du enkelt uppnå ditt hälsomål. För att hjälpa dig hitta den bästa lösningen har vi skapat en detaljerad lista som förklarar fördelarna med att äta denna typ av mat för viktminskning.

 • Bekanta dig med innehållet i några av de bästa viktminskande frukterna
 • Upptäck alla fördelar du kan förvänta dig
 • Ta reda på hur de påverkar kroppen

Så, vilka är de bästa alternativen du har för att gå ner i vikt på detta sätt? Vi har sammanställt en lista åt dig, och det är upp till dig att välja dina favoriter.

1. Cantaloupmelon – söta till din kost och säga adjö till de extra kilona

Cantaloupmelon

Cantaloupmelon, även känd som sötmelon, är en typ av frukt som har väldigt få kalorier. Den innehåller bara spår av natrium och fett, vilket också är bra för dig som vill gå ner i vikt. Å andra sidan innehåller cantaloupmelon näringsämnen som magnesium, kalium, A-vitamin, C-vitamin, folat och niacin. Vi bör också nämna att det är mycket vatten och fibrer som får människor att känna sig mätta under en lång tid.

 • Cantaloupmelon växer naturligt på några olika platser runt om i världen
 • Detta är en typ av melon som har bara några kalorier och en mycket låg mängd fett och natrium
 • Den är rik på C-vitamin, A, kalium, magnesium, vatten och fibrer vilket hjälper det att förhindra mattrast

2. Grapefrukt – ett bittersött viktminskningsalternativ

Grapefrukter

Visste du att grapefrukt inte innehåller något fett alls? En vanlig portion av denna frukt har bara 36 kalorier. Detta är det främsta skälet till att så många dietister rekommenderar grapefrukt som en av de bästa frukterna för att gå ner i vikt. Den innehåller mycket C-vitamin. Faktum är att en halv grapefrukt uppfyller nästan 80% av ditt dagliga behov av detta vitamin. Att äta grapefrukt regelbundet, innan din huvudmåltid kan hjälpa dig att gå ner i vikt och reglera insulinnivåerna.

 • Grapefrukt innehåller inget fett
 • Det är en frukt som är laddad med C-vitamin
 • Det reglerar insulin och förhindrar viktökning

3. Ett äpple om dagen kan hjälpa de extra kilona att försvinna

Äpplen

Många vetenskapliga studier har visat att äta äpplen varje dag kan hjälpa människor att förhindra viktökning. Det är en smart idé att äta ett äpple före din huvudmåltid för att förhindra överätning. Med hjälp av antioxidanter som finns i denna frukt kommer du att kunna förhindra fettuppbyggnad, särskilt i magområdet. Det är lätt att äta ett äpple och denna frukt är också ganska uppfriskande. Glöm inte att äpplen är utmärkta för matsmältningssystemet eftersom de innehåller mycket pektin, en typ av fibrer som stöder arbetet i detta system.

 • Äpplen är en av de bästa frukterna för att gå ner i vikt
 • De förhindrar överätning
 • Äpplen stöder också matsmältningssystemets arbete tack vare det pektin som finns i dem

4. Granatäpple – din vän under viktminskningen

Granatäpple

Granatäpple är en av de konstigaste frukterna som finns, men det är också en av de bästa lösningarna för dem som vill gå ner i vikt. Det är packade med polyfenoler och antioxidanter. Granatäpplen påskyndar din ämnesomsättning och hjälper kroppen att bränna mer fett. Du kan också använda den för att reglera dåliga kolesterolnivåer. Vissa experter rekommenderar att du äter två bitar av denna frukt om dagen för bästa resultat.

 • Granatäpple innehåller mycket polyfenoler och antioxidanter
 • Det påskyndar ämnesomsättningen som leder till snabbare fettförbränning
 • Ta två granatäpplen om dagen

5. Goji-bär – inte så vanligt, men mycket användbart

Gojibär

Goji-bär var nästan okända för de flesta i världen för två decennier sedan. De är inte så vanliga idag, men de har blivit ganska populära tack vare deras fantastiska egenskaper. Kineser har i flera hundra år använt dem för att bota många sjukdomar. När det gäller viktminskning innehåller denna frukt en kedja av polysackarider som hjälper kroppen att omvandla mat till ren energi snabbare på ett mer effektivt sätt. Dessa bär kan också hjälpa dig att undertrycka aptiten och stabilisera blodsockernivåerna.

 • Ta några matskedar av dessa bär om du vill gå ner i vikt
 • Goji-bär innehåller mycket specifika polysackarider
 • De reglerar blodsockret och hjälper kroppen att skapa mer energi istället för att lagra fett

6. Mangostan – en indisk superfrukt

Mangostan

För att vara ärlig kan det vara lite svårt för några av er att hitta mangostan, men denna exotiska frukt som kommer från Indien är ett utmärkt alternativ om ditt mål är att gå ner i vikt naturligt. Forskare har funnit att mangostan förhindrar matsug och påskyndar ämnesomsättningen. Det rekommenderas ofta att laga till mangostanjuice för att få bästa resultat.

 • Mangostan är en indisk frukt
 • Det kan ta tid att hitta denna frukt i ditt område, men det är värt det
 • Denna frukt påskyndar ämnesomsättningen och undertrycker aptiten

7. Jordgubbe – ät dem inte bara under sommaren

Jordgubbar

För många är jordgubbar en av de frukter som kan förknippas med sommarmånaderna. Men om du vill gå ner i vikt är det en bra idé att äta jordgubbar när du kan. En halv kopp jordgubbar har mindre än 50 kalorier. De är rika på kalium, fibrer och C-vitamin. Jordgubbar får människor att känna sig mätta under lång tid och de får matsmältningssystemet att fungera mer effektivt.

 • Jordgubbar är bra för smoothies
 • De innehåller mycket C-vitamin, fibrer och kalium
 • Jordgubbar får dig att känna dig mätt ett tag
Integritetspolicy