Gå Ner I Vikt Med Cykling – Allt Du Behöver Veta

Så är du redo att gå ner i vikt med cykling? Grattis – du har fattat ett smart beslut. Detta är en stötfri fysisk aktivitet som kan vara ganska rolig och mycket effektiv. Denna lågintensiva, fettförbrännande sport har hjälpt många överviktiga människor och den kan hjälpa dig också, men bara om du följer några enkla tips.

Viktminskning och att cykla är en win-win-kombination. Detta är ett roligt sätt att bli av med extra vikt. Du kan cykla nästan var som helst och när som helst på dagen. Du kan göra det som en form av transport, vilket gör denna aktivitet praktisk på ett annat sätt. Det enda du behöver är en bra cykel. För att gå ner i vikt med cykling måste du naturligtvis tänka på ett par saker. Du kan hitta dessa saker i vår artikel.

 • Lär dig mer att optimera din cykling för viktminskning
 • Bekanta dig med hur denna aktivitet påverkar din kropp
 • Upptäck andra hälsofördelar med cykling

Är du redo att få information om cykling för viktminskning? Här kommer vad alla borde veta.

1. Var realistisk när det gäller din målsättning

Målsättning Cykling

För att vara ärliga hjälper inte cykling dig att säga hej då till dina extra kilon över en natt. Detta innebär att endast personer som är tillräckligt disciplinerade, tålmodiga och beslutsamma kan njuta av effekterna av denna aktivitet. Var realistisk och sätt upp mål som du kan uppnå. Du måste analysera dig själv och ditt liv innan du sätter upp dessa mål. Du måste förmodligen göra några livsstilsförändringar, men det borde inte vara ett problem. De flesta experter rekommenderar att du sätter ett primärt mål och några små mål. Detta hjälper dig att hålla fokus och att bli inspirerad.

 • Det krävs en plan att gå ner i vikt med cykling
 • Du måste sätta realistiska mål och vara medveten om dina förmågor
 • Sätt dig några mindre mål för att hålla dig inspirerad och motiverad

2.  Du måste tänka på vad du äter

Det finns inget sätt att gå ner i vikt utan att ta hand om din kost. Visst kan cykling hjälpa dig med detta, men du måste också göra ändringar i din kost. Det du konsumerar kan hjälpa dig att nå ditt mål. Genom att följa en hälsosam kost kan du gå ner i vikt genom att cykla och förbli frisk. Måltiderna du äter måste vara packade med näringsämnen. Inkludera frukt, grönsaker, baljväxter, bönor, proteinrik mat, frön, fullkornspannmål och hälsosamma oljor i din kost. Håll dig till en välbalanserad kost så kan dina cykelresultat blir ännu bättre.

 • Du måste ändra din kost för att nå bästa möjliga resultat
 • Inkludera livsmedel som är rika på näringsämnen och undvik kraftigt bearbetade livsmedel
 • En välbalanserad kost hjälper dig att nå ditt mål snabbare

3. Fokusera inte på att räkna kalorier

Räkna ut kalorier

En av de saker som gör cykling speciell är det faktum att det kan hjälpa människor att bränna en hel del kalorier på relativt kort tid. Enligt en del statistik kan en genomsnittlig cyklist bränna cirka 500 kalorier på en timme. Detta gör dock att många cyklister, särskilt de som just har börjat med denna aktivitet är överdrivet säkra. Som ett resultat av det tror de att de kan äta fler kalorier. Tänk på att det inte bara är kalorierna du konsumerar utan också den typ av mat som påverkar din vikt och hälsa. Som vi sa tidigare, träna på en hälsosam kost om du vill ta hand om din vikt.

 • Att gå ner i vikt handlar inte bara om att räkna kalorier
 • Cyklister kan bränna cirka 500 kalorier på en timme
 • Vad du äter är viktigare än kaloriintag

4. Lägg till viktträning till bilden

Kvinna Tränar Gym

Det finns två skäl till varför vi föreslår att du lägger till viktträning om du vill gå ner i vikt med cykling. Först och främst bygger cykling på repetitiva rörelser som är fokuserade på några få muskelskategorier. Detta innebär att resten av kroppen är relativt inaktiv. Därefter måste du vara stark (ha starka muskler) för att få bästa resultat. Det är där viktträning kommer  in. Utför viktträningspass två gånger i veckan. På detta sätt blir du starkare och effektivare när du cyklar. Glöm inte att dina muskler fortsätter att bränna fett även om du är inaktiv så länge de är tonade.

 • Viktträning är ett bra komplement till cykling
 • Det är bra för din styrka och allmän hälsa
 • Träna med vikter två gånger i veckan

5. Gör några förändringar i din cykelrutin

Cykling Rutiner

Det är lätt att bli bekväm när du når en viss kondition när du cyklar. Du hittar till exempel “rätt” tempo och tid för din kropp och håller dig vid den ett tag. Men om ditt huvudmål är att gå ner i vikt med cykling, måste du göra förändringar i din rutin. Låt inte kroppen vänja sig vid den här aktiviteten. Det är en bra idé att göra förändringar och sätta nya, mer utmanande mål. Du kan öka den tid du spenderar på den här aktiviteten eller sträckan du vill gå förbi. Du kan också justera hastigheten. Det är ett smart drag att träna intervaller där du kommer att ändra takten ett par gånger.

 • Var inte rädd för att lämna komfortzonen
 • Att ändra din rutin kommer att göra denna aktivitet mer intressant och effektiv
 • Intervaller kan göra underverk för dig

6. Följ dina framsteg

Det finns så många intressanta enheter som kan hjälpa dig med detta. De bästa smart-klockorna som till exempel kan hjälpa dig att övervaka din hjärtfrekvens, antal brända kalorier med mera. Följ dina framsteg om du vill hålla dig motiverad. Genom att göra detta kommer du också att veta om du cyklar på rätt sätt. När du har detaljerad information kan du justera din träning för att få bästa resultat.

 • Använd en smart klocka och ett specialdesignat program för att övervaka dina framsteg
 • Genom att göra detta kommer du att hålla dig inspirerad och fokuserad på att uppnå specifika fitnessmål
 • Du kan också justera din träningsrutin för bästa resultat
Integritetspolicy