Lulo FAKTA – Är detta Frukten som Avgiftar Kroppen Bäst?

Lulo är känd som den gyllene frukten ifrån Anderna. Dess ursprung är från högländerna i Colombia och Ecuador och den anses vara Guds gåva till folket.

Juvelen från Medelhavet brukar granatäpple kallas för, läs mer om den.

1. Den gyllene frukten

Lulo frukten har ett gröntaktigt friskt och syrligt fruktkött, som är mycket rikt på mineraler och C-vitamin. Lulo kallas även för naranjilla i Ecuador och det är en gyllene frukt ifrån Sydamerika.

Frukten har en orange färg och liknande tomater medans dess fruktkött som sagt var är grönt. Busken som frukten skördas från växter i de tropiska områdena i Ecuador, Colombia, Peru, Panama, Costa Rica och Guatemala.

Frukten måste man skörda när den är helt mogen, för att inte juicen ska bli bitter. Detta gör transport svår för denna frukt.

2. Användning av Lulo

Fryst lulo fruktkött går alldeles utmärkt att använda till juicer, smoothies, milkshakes, efterrätter, tårtor, marmelader och glass.

En annan frukt som är god att göra glass på är melon.

3. Hälsoeffekter av Lulo

Lulos goda smak gör att den ligger på listan bland de mest utsökta frukterna som finns. Juicen från Lulo är ett fantastiskt alternativ om du vill rensa ut gifter ur kroppen. Eftersom att den hjälper till att eliminera urinsyra också är den rik på C-vitamin.

Dess höga järnhalt ger den även vätskedrivande egenskaper. Dricker man Lulojuice dagligen gör det lättare att kunna somna, så den är bra för dem som har sömnsvårigheter. Som en viktig källa av fosfor och A-vitamin så bidrar den till bildandet av hår, naglar och stärker benen i kroppen.

4. Ovanlig i Sverige

Juicen är vanligt förekommande i Sydamerika men är fortfarande ovanlig i Europa. Smaken liknar en blandning utav citron, smultron och ananas. Den är väldigt rik på C-vitamin och innehåller kalcium, fosfor, järn, B-vitamin och provitamin A.

Färsk lulo går inte att få tag på i Sverige, men däremot finns det fryst fruktkött om säljs hos specialister.

En annan ovanlig frukt som är svår att få tag på i Sverige är Durian.

Integritetspolicy