Guaranapulver FAKTA – För mer Ork och Energi (Sexuellt Stimulerande)

Guaranapulver kommer ifrån klängväxten Guarana som har sitt ursprung i Amazonas regnskog. Ursprungsbefolkningen använde fröerna från Guaranaväxtens små röda frukter för behandling av flera olika krämpor som till exempel; trötthet, huvudvärk, feber, diarré och sexuell stimulans Idag är Guaranaväxten mest vanlig i Brasilien och odlas famförallt mellan Maues och Manau.

  • Guarana finns i läskedrycker, energishots
  • Guaranapulver påverkar även humöret positivt
  • Har en sexuellt stimulerande förmåga

Guaranapulver tillverkas sedan av Guaranaväxtens fröer. Guaranapulver är idag en välkänd ört som stimulerar det centrala nervsystemet med hjälp av dess aktiva substanser Guaranin, teobromin samt teofyllin.

1. Guaranapulver – det naturliga koffeinet

Dagens energidrycker innehåller ofta Guaranapulver eftersom den aktiva ingrediensen Guaranin har egenskaper som kan beskrivas som ett naturligt koffein. Detta naturliga koffein är skonsammare för kroppen än konstgjort koffein eller koffeinet som kommer från kaffebönan.

Guarana innehåller till och med dubbelt så mycket koffein som kaffebönan. Och precis som kaffe så ger Guaranapulvret dig en snabb energikick, men koffeinet i kaffe avtar fortare än koffeinet i Guranapulvret.

2. Positiva effekter

De positiva effekterna av Guaranapulver är ökad minnesförmåga, uppmärksamhet och bättre koncentrationsförmåga. Guaranapulver påverkar även humöret positivt och har en sexuellt stimulerande förmåga. Och tack vare sin uppiggande förmåga är Guaranapulver idealisk att inta före träning eller annan ansträngande fysisk aktivitet.

Guaranapulver ger dig en högre energinivå vilket gör att du klarar ditt träningspass bättre och effektivare. Och tillsammans med Macapulver (ett naturläkemedel från Peru som ger ökad uthållighet och styrka) och kalcium boostas effekten av Guaranapulvret ytterligare och ger en ökad fettförbränning.

Guaranapulver passar även bra för yrkesarbetarens långa dagar, studenter, nattarbetare eller för dig som har ett jobb med tidiga morgnar eller ska på en lång bilfärd. De uppfriskande och vitaliserande egenskaperna i Guarana främjar god hälsa i kropp och själ och kan således också användas på ett förebyggande sätt för alla som väntar sig en krävande dag.

3. Användningsområden för Guaranapulver

Ursprungligen så gjorde guaranistammen te av Guarana växten genom att mala fröna till ett fint pulver. Detta Guaranapulver används även som ingrediens i bröd.

Idag finner vi Guarana i läskedrycker, energishots och som ingrediens i örttéer eller i kapslar. Guarana finns även i flera andra produkter såsom tuggummi, halstabletter och viss snus.

Guaranapulver är perfekt för att blanda i en smoothie, men kan även blandas med juice eller vatten.

Tillsammans med proteinrik och kalorisnål kost och regelbunden motion ger Guaranapulver en varaktig viktnedgång. Detta då Guaranapulvret förutom sin energigivande egenskap även har en aptitreducerande effekt som motverkar sötsuget.

4. Att tänka på

Guaranapulver är säkert att använda om du följer det rekommenderade intaget som står på produkten. Dock ska personer med psykiska eller fysiska åkommor kontakta sin läkare innan de använder Guaranapulver.

Även kvinnor som är gravida eller ammar ska undvika Guaranapulver på grund av alkaloidernas (en grupp kvävehaltiga ämnen som finns i växter) oönskade effekter på barnet. Guaranapulver kan även orsaka ryckningar om det tas tillsammans med kaffe.

Nyttiga bär är inte bara gott

Torkade bär är populärare än någonsin

Frysta bär ger även de massor av vitaminer

Integritetspolicy