Extrema sätt att Gå Ner i Vikt – 9 Sätt som hjälper eller stjälper

Letar du efter extrema sätt att gå ner i vikt? Nu är frågan om du letar efter dom för att du vill prova eller om du bara är ute efter att läsa om dom. Det finns extrema sätt på denna lista du bör hålla dig så långt borta från som möjligt. Det finns betydligt bättre och säkrare sätt att gå ner i vikt än många av dom på denna lista.

 • Passa dig för dessa extrema sätt att gå ner i vikt
 • Vissa bantningsmetoder här kan ge allvarliga komplikationer
 • Det finns som ger resultat vid rätt användning

Är du laddad för att ta del av dom mest extrema sätten att banta? Ja då är det bara att du bläddrar dig igenom artikeln och börjar förundras av vissa extrema sätt att gå ner i vikt som folk använder sig av.

Har du ångrat dig över att läsa dig djupare in på dom mest extrema sätten att gå ner i vikt så hittar du här dom mest populära bantningsmetoderna folk använder för att gå ner i vikt.

1. Vatten fasta – Bada kroppen inifrån

Har du provat att fasta någon gång? Det kanske du har gjort, men fasta kan vara lite diffust vad man ska räkna det som. Du kanske varit utan mat under en hel dag, då har du egentligen varit i en fasta, mer omedvetet då skall tilläggas. Men det finns dom som fastar i många långa dagar, ja även veckor med endast vatten.

Att vattenfasta i sig behöver inte vara farligt eller extremt, men precis som med mycket annat så gäller det att vara påläst och veta vad man gör. Många inom hälsa rekommenderar denna metod, men då för att stärka den allmänna hälsan och inte för att specifikt banta. Att bara leva på vatten är en extrem metod med extrema påfrestningar, även om du kommer rasa i vikt så är det inte bra för kroppen att inte få i sig näring.

 • Väldigt individuell effekt
 • Vatten fasta kan vara extremt jobbigt
 • Flesta vatten fastar för att rena kroppen

2. Bantningspiller – Det (magiska) pillret

Det här kanske man inte ska sätta i etiketten extrema sätt att gå ner i vikt, men det finns riktigt starka saker som endast en doktor skriver ut. Men några av dessa preparat kan även komma med flertalet allvarliga biverkningar. Så det är betydligt bättre att hålla sig till bantningspiller som endast sätter fart på fettförbränningen.

Som sagt så är viktnedgång med bantningspiller ett ganska populärt sätt, men som med allt så kan detta missbrukas eller användas på fel sätt, det extrema med att gå ner i vikt på det här sättet är att vissa köper hem, börjar konsumera och sedan drar ner kraftigt på maten, man blir helt enkelt extrem och det är inte tanken. Så om man vill gå ner i vikt med bantningspiller bör det göras på ett långsiktigt sätt och skall inte ses som en 1 veckas lösning.

ARTIKEL – Guiden till att köpa Bantningspiller

ARTIKEL – Så blir du av med celluliter på rumpan

3. Stoppa hungern med hungerdämpande piller

Äter du för mycket? Och nu vill du inte äta alls? Ja om det är ditt sätta att försöka gå ner i vikt så är det helt klart ett extremt sätt att bli smal. Men att sluta äta tvärt är inte en bra metod, det är extremt påfrestande för att kroppen att plötsligt sluta äta, om man vill minska på sitt ätande så kan såklart ett hunger eller aptitdämpande piller vara en bra metod så länge man gör det på ett genomtänkt sätt.

Det finns många olika aktiva ämnen som används i hungerdämpande piller som har en verkande effekt på hungern. Som sagt, det här i sig behöver inte vara ett extremt sätt att gå ner i vikt snabbt om det görs på rätt sätt.

 • Blockera hunger för att minska kaloriintaget
 • Kan fungera om man gör på genomtänkt sätt
 • Låt bli att dra detta till det extrema

4. Galna dieter – Extrema sätt att gå ner i vikt

Ja det finns en hel värld av olika dieter som man kan prova, den ena galnare och effektivare än den andra. Vad som är utmärkande för just extrema dieter för att gå ner i vikt är att dom just är extrema. Man vill inte välja ett långsiktigt sätt då man tycker det tar alldeles för lång tid. Det gör att man söker sig dieter som lovar snabba resultat för viktnedgång, men av någon anledning så bortser man från vilka konsekvenser det faktisk kan ge.

Låt oss här ta två exempel på extrema dieter folk använder för att bli smal snabbt.

Bomullsdieten

Ja den här dieten är en riktig skum diet, den går ut på att du tar bomull och doppar den i saker som juice, smoothies eller vad du nu behagar och sedan sväljer dom. Grejen med det är att du skall känna dig mätt och på så sätt begräna ditt intag av kalorier.

Behöver vi säga att det här är väldigt farligt och bör inte på något sätt övervägas att prova? Den här bantningsmetoden över extrema sätt att gå ner i vikt härleder från modell och konståkningsvärlden. Den här metoden kan leda till riktigt allvarliga konsekvenser.

Tapeworm dieten (bandmasksdieten)

Den här kanske du inte hört talas om trots att den är helt extrem när det gäller att gå ner i vikt. Den så kallade bandmask dieten, det innebär att du sväljer parasiter för att tappa vikt, en metod som ska blivit populär från början av 1900 talet.

Som sagt, galen men enkel, du sväljer ett piller med bandmaskägg, när dom här sedan kläcks så skall dom finnas i kroppen och äta upp en hel del av vad kroppen sväljer. Det här ska göra att du inte alls behöver oroa dig för hur mycket du äter, men det är inte direkt en bra metod. Dessa maskar kan ställa till det ordentligt för kroppen, men det är inget denna artikel går djupare in i.

Ja listan kan göras lång på galna och extrema dieter för att snabbt gå ner i vikt snabbt, men vi lämnar det här nu och går vidare.

ARTIKEL – Lista på 40+ Olika Populära Dieter

ARTIKEL – Rikshospitalets omtalade diet

5. Fettsug hos Farbror Doktor

Är du rädd för nålar eller tandläkaren? Om du så är kan du glömma detta, att se när doktorn fettsuger är nog inte något som faller många i smaken. Fettsugning är metod som nu är vida känd och använd, men det kanske är mindre vanligt att många faktiskt förstår vad det innebär. Det här kommer garanterat läggas till listan över extrema sätt att gå ner i vikt.

Med hjälp av små snitt i kroppen så förs ett smalt rör in som dras upp och ner för att förstöra fettlager. Sedan tar detta rör upp fettet och detta kan sedan upprepas. När du genomgår denna operation så tappar man även en massa vätska i kroppen och då behövs även dropp. Du kan också få rejält med blåmärken som sedan följer med dig minst i ett par veckor.

Det här är en metod man skall vara väldigt försiktigt med och inte bara leta upp närmaste klinik som är billig och snabbt kan genomföra en fettsugningsoperation.

 • Inte en billig operation
 • Inte något för den nål rädda
 • Kan komma med komplikationer

6. Laxering – Prutta ut allt

Ja du läste precis rätt. Detta är en metod som vissa använder sig av för att gå ner i vikt. Denna mer galna metod består utav att man tar ett stort antal av laxerande medel eller piller regelbundet. Det funkar så här att det tvingar ut maten från kroppen så att den inte kan på ett ordentligt sätt ta ut maten. Tycker du den här metoden känns som ett extremt sätt att gå ner i vikt?

Men som sagt, detta är en mycket galen metod då du på ganska kort tid kommer att bli uttorkad, du kan få diaree, spy och drabbas av andra besvärliga åkommor. Denna metod räcker att läsa om och förtjänar ingen djupare tanke, detta kan skada dig allvarlig och till och med leda till död.

7. Svälta – Ännu ett extremt sätt att gå ner i vikt

Ja det är väl bara att sluta äta eller svälta sig själv så kommer kilona att rasa? Visst om du har en kropp och ett psyke av stål så skulle man kunna tro att det är en bra metod. Men kroppen fungerar inte riktigt på det sättet. När kroppen väl börjar inte att den är inne på svält så kommer den att reagera, och det kan den komma att göra ordentligt.

Kroppen kan komma att reagera på följande sätt i en svält:

 • Huvudvärk
 • Yrsel
 • Illamående
 • Trötthet

En annan metod är att vissa skär bort alla kolhydrater eller stannar vid att äta enbart grönsaker och dricka vatten. Problemet är att man inom ganska kort tid kommer bli väldigt trött om man helt utesluter kolhydrater, det går helt klart vara utan i relativt korta perioder, vilket är vanligt i olika fasta metoder, vilket det här med att helt avstå skall förväxlas med.

8. Springa som en Gazell

Går det att springa bort all övervikt? Svaret är ja, det är bara att bege dig ut i naturen och springa dig gul och blå. Men många nybörjare här kan få hybris och få detta att stiga dom långt längre än vad som är nyttigt. Du kanske själv har märkt av detta fenomen.

Fenomenet att nu ska man börja träna och bli fit inför sommar stranden, och då ska man inte bara springa en gång per dag, nej man ska bums börja med minst två pass per dag. Resultatet brukar bli därefter också, det blir för stor påfrestning och jobbigt och man slutar helt och hållet istället.

Att springa flera gånger per dag och dra ner på kosten är inte direkt ett bra sätt att gå ner i vikt. Detta är ett extremt sätt att gå ner i vikt och brukar som oftast slå hårt tillbaka på bantaren.

 • Kroppen kommer protestera mot denna bantningsmetod
 • Det här är ett vanligt fenomen
 • Springa är annars en mycket bra metod för att gå ner i vikt

ARTIKEL – Kan jag gå ner i vikt genom att springa varje dag

9. Insulin Missbruk

Visste du genom att man slutar ta sin diabetes medicin kan rasa i vikt? Detta kanske inte så många vet, inte ens dom drabbades anhöriga, men detta är en ätstörning, mer kallad “diabulimia”. Vad man gör är att man minskar på nivån av injektionen av insulin till den nivå att man överlever men inte alls tillräckligt för att blodsocker nivån skall vara tillräckligt låg.

Vad som nu händer är att kolhydrater blir mer svårsmält och fettet används nu istället som den huvudsakliga energikällan. Detta är inte hälsosamt, du kommer snabbt att rasa i rikt och det kommer ingen att gå obemärkt förbi.

Men detta missbruk kan också ge katastrofala konsekvenser och ditt liv kan komma att förkortas rejält. Många orsakar sig själv inre skador på organ på bland annat njurarna och levern.

Det här är ett riktigt galet dumt och extremt sätt att snabbt gå ner i vikt på, så tänkt inte ens tanken.

 • Kan ge allvarliga skador på njurar
 • Räknas som en ätstörning
 • Får fettet att användas som energikälla
Integritetspolicy