6 Drycker Som Kan Göra Att Man Åldras Snabbare

Visste du att det finns drycker du konsumerar varje dag som kan orsaka för tidigt åldrande? För att undvika detta, bör du lära dig de typer av drycker som kan göra att du åldras snabbare. Vår guide snabbar på processen för dig och lyfter fram de populäraste av dessa sorters drycker.

Även om det stämmer att åldrandeprocessen är naturlig och inte går att förhindra, är det också sant att vi kan sakta ner den. En välbalanserad kost som inkluderar nyttiga livsmedel och drycker kan hjälpa dig med detta. Självklart finns det också vissa andra saker som kan bidra till din vigör. Å andra sidan finns det också saker som kan snabba på åldrandet, såsom rökning, snabbmat, fysisk inaktivitet och – onyttiga drycker! Så du bör ha koll på vad det är du dricker före, under och efter dina måltider. I denna artikel ska vi hjälpa våra läsare att:

 • Lära sig mer om möjligt skadliga drycker
 • Få reda på hur dessa påverkar våra kroppar
 • Upptäcka säkrare alternativ

Det är egentligen inte så svårt att göra koständringar och avlägsna dessa från kosten. Det positiva med det hela är att det finns nyttiga alternativ för nästan alla dessa drycker. Så låt oss nu kolla in listan!

1. Läsk – helt värdelöst

Okej, vi kan erkänna det – det finns läsk som smakar riktigt gott. I många fall påminner smakerna oss om barndomen och en tid då man inte var så orolig för hälsan. Men faktum är att dessa drycker gör att man generellt åldras snabbare. Om vi tar oss en titt på deras innehåll, så ser vi att de nästan inte innehåller några näringsämnen alls. Den största delen av innehållet är socker och konstgjorda ingredienser. Dessa drycker har en negativ påverkan på vikten och dricker man dem regelbundet kan det leda till allvarliga hälsobesvär såsom hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

 • Undvik dessa drycker om du vill minska risken för allvarliga sjukdomar
 • Läsk kan orsaka viktuppgång
 • De har i princip inget näringsvärde

2. Lightläsk – bli inte lurad av kalorierna

Det är fantastiskt hur det kan göra att man känner sig trygg och må bra när man konsumerar produkter märkta “light”. Men ordet “light” är bara en kommersiell teknik för att lura konsumenterna. Faktum är att även om lightläsk inte innehåller just några kalorier, så gör dess övriga ingredienser att du åldras snabbare. Många olika sorters lightläsk har kopplats till förstadier av hälsoproblem såsom typ 2-diabetes eftersom de innehåller konstgjorda sötningsmedel. Och dricker du bara en av dessa varje dag gör detta att din hud också ser äldre ut.

 • Lightläsk kan skapa hungerkänslor
 • Denna kalorifattiga dryck innehåller konstgjorda sötningsmedel
 • De är dåliga för din hälsa på fler än ett sätt

3. Energidrycker – inte bara en snabbt övergående energikick

Skulle du vilja ha en snabbt övergående energikick även om du visste att det samtidigt gör att du åldras snabbare? Svaret är antagligen nej, men det är exakt detta du får från energidrycker. Dessa drycker innehåller koffein och ingredienser som ginseng och guarana. Generellt är detta inte några skadliga ingredienser och de ger en del hälsofördelar, men grejen är att de förekommer i väldigt stora mängder i den här typen av drycker. Kaloririka drycker kan skapa sömnproblem, ångest, hjärtproblem, matsmältningsbesvär och andra problem som efter en tid leder till att du ser äldre ut än vad du är.

 • Energidrycker ger snabbt övergående effekter
 • De har för högt innehåll av koffein, kalorier och andra eventuellt skadliga ingredienser
 • De kan orsaka ångest, sömnproblem, hjärtproblem och andra besvär

4.  Håll dig undan smaksatt kaffe om du vill se ung ut längre

Återigen, vi kan hålla med om att de flesta av dessa kaffedrycker smakar hur gott som helst, men problemet är att de gör att du börjar se äldre ut när du dricker dem regelbundet. Socker är den främsta orsaken till varför du bör undvika dem. De innehåller också mycket mjölk. Detta innebär att du får i dig väldigt många kalorier bara i en enda dryck. Dessutom serveras många av dem toppade med vispgrädde. Om du inte vill åldras snabbare än vad det är meningen att du ska göra, håll dig till vanligt kaffe.

 • Smaksatt kaffe blir bara mer och mer populärt
 • Dessa kaffedrycker är fullpackade med socker, mjölk och grädde
 • Håll dig till vanligt kaffe om du vill undvika hälsoproblem

5. Cocktails – för mycket kalorier

Gillar du pina coladas? Eller kanske du helst dricker bloody mary? De flesta av oss har väl testat på dessa drinkar och det är inget fel med det. Men den som vill motverka för tidigt åldrande bör inte göra detta till någon vana. Nutritionister rekommenderar emot dessa drycker på grund av deras höga kaloriinnehåll. Detta är inte så konstigt eftersom de flesta cocktailar består av starksprit, socker och frukt. Som tur är finns det en hel del alternativ som inte innehåller lika många kalorier – du behöver bara leta lite så hittar du dem.

 • Cocktaildrinkar är fullpackade med socker
 • De innehåller också mycket alkohol och konstgjorda ingredienser
 • Det finns kalorifattiga cocktailar också

6. Fruktjuicer – det är generellt bättre att äta färsk frukt

Det går inte riktigt att jämföra fruktjuicer med de andra dryckerna på denna lista, men dessa kan också göra att du åldras snabbare. Detta kan verka förvånande eftersom färsk fruktjuice inte innehåller några konserveringsmedel eller andra tillsatser. Men här är det tillagningsprocessen som gör att även dessa drycker är dåliga för hälsan och efter en tid också ditt utseende.

Färsk fruktjuice innehåller nästan ingen fiber. Den naturliga fibern förloras när frukten pressas. Detta är dock den bästa delen av frukten. Utan fiber kan drycken skapa en blodsockerhöjning. Tillsammans med fibern balanseras däremot det naturliga sockerinnehållet vilket gör att kroppen inte känner av ett sötsug. Fiber gör dessutom att man känner sig mätt en längre tid.

 • Färsk fruktjuice innehåller inga tillsatser, men denna dryck kan skapa för tidigt åldrande
 • De har förlorat sitt fiberinnehåll
 • Du bör ersätta färsk fruktjuice med färsk frukt om du vill undvika sötsug
Integritetspolicy