Bli Smal på en Vecka – Är du riktig klok? “Okej ta risken då”

Är du inte klok? Ska du försöka bli smal på en vecka? Visst, det är din kropp och du bestämmer själv, men om du ska bli smal på en vecka så kommer det att krävas ganska tuffa åtgärder, och frågan är, redo för det?

  • Kommer krävas extrema åtgärder
  • Kommer att ta på psyket
  • Klarar du av det vardagliga livet samtidigt?

Ja låt oss titta på ett par saker du bör göra för att lyckas med att bli smal på en vecka. Men jag har varnat dig och jag känner att det kanske passar att ge ännu en varning. Det kommer att slita hårt på din kropp att leva rasa i vikt på en vecka och samtidigt leva ett normalt liv.

Men jag är öppen för det mesta och om du verkligen vill ge dig på att snabbt gå ner i vikt så skall jag ge dig dom bästa tipsen.

Och förresten du kanske undrar vem jag är, lite kort, jag har sysslat med träning sedan jag var en lite grabn och idag så är jag över 40 år och har provat och sett det mesta.

1. Drastiska steget #1 – Bantningspiller

Vad och varför finns bantningspiller? Jo för att du ska öka fettförbränningen, och det är precis vad du kommer att behöva göra om du ska bli smal på endast 1 vecka. Vad och varför finns bantningspiller? Jo för att du ska öka fettförbränningen, och det är precis vad du kommer att behöva göra om du ska bli smal på endast 1 vecka.

Nej du har inget val, du måste maximera din fettförbränning, så ett bantningspiller är nästan ett måste.

VITAMINER & MINERALER

Det är superviktigt att du får i dig dom rätta typerna av vitaminer och mineraler. Kroppen behöver ett flertal vitaminer för att den ska fungera på sitt bästa sätt. Både vitaminer och mineraler finner du i livsmedel.

Men om du tror att du inte får i dig tillräcklig via kosten eller vill ge en vitamin boost så finns det speciella kosttillskott för dessa ändamål. Det bästa du kan göra här är att inhandla en som innehåller alla vitaminer, en så kallad multivitamin.

 

BANTNINGSPILLER

Du vill alltså bli smal riktigt snabbt, och det är på redan en vecka, eller snarare 7 dagar. Då är det viktigt att vi tar till alla knep vi bara kan. Bantningspiller finns i alla dess olika former och här är det viktigt att hitta ett fettförbrännande piller som riktigt kickar igång fettförbränningen.

Vi har endast kort tid på oss, men överdosera för snabbare resultat är absolut inget vi ska göra, då blir det farligt. Tre bra innehåll att söka i bantningspiller är dom som innehåller endera koffein eller någon form av chili eller grönt te. Dessa är erkänt effektiva för dom som vill gå ner i vikt på endast 1 vecka.

Så om du har både pengar över och verkligen bara har en vecka på dig att gå ner i vikt, så bör du kolla på möjligheten att faktiskt kicka igång kroppen med kosttillskott för det ändamålet.

2. Drastiska steget #2 – Sluta ät

Nja jag är nästan allvarlig här, men om du ska orka med alla steg här så är det svårt att låta bli att äta, men samtidigt så måste du drastiskt minska på intaget av mat för att lyckas gå ner i vikt på en vecka. Här gäller det att vi inte äter mer än nödvändigt, vi måste sparka ut sådant som bara är överflöd för kroppen och inte är något som den verkligen behöver.

Du bör minska på mängden kolhydrater så mycket du bara “Orkar”. Kolhydrater ger energi och om du tar bort det helt och hållet så kan du komma att bli ordentligt trött. Men detta är individuellt så du får testa dig fram, men tänk på att du nedast har 1 vecka på dig att bli smal, vilket är väldigt kort tid.

BORT MED LISTAN – (TILL SOPPKORGEN)

Chips – Innehåller onyttiga fetter och stor mängd kolhydrater
Viss typ av kött – Korv och skinkor innehåller dåliga fetter
Dricka & Läsk – Sockerbomb som får din kropp att rusa och öka i vikt
Godis absolut – Ännu en socker bomb som får din kropp att rusa
Kolhydrater – Så mycket som möjligt eller du orkar /Pasta, Ris, Bröd etc etc….
Alkohol – Bort fort som tusan, detta stör din ämnesomsättning rejält

3. Drastiska steget #3 – Näringsbrist

Ja det är där du kan komma att hamna om du drastiskt drar ner på kosten. Det är inte så enkelt att faktisk bara sluta äta. Om du slutar äta så kommer även kroppen inte att få tillräckligt med näring för att på ett optimalt sätt driva runt kroppen.

Så även om du vill bli smal på en vecka så bör du alltid ställa det mot risken att det faktiskt inte är speciellt hälsosamt. Kroppen din kommer att skrika efter näring och mat, eftersom du kommer behöva skära ner kraftigt.

Frukt

Frukt av alla dess olika slag är fylld av näring och fibrer, vilket är perfekt när du ska gå ner i vikt snabbt, framförallt på endast 7 dagar. Frukt som banan är ett perfekt mellanmål, du får både energi och en banan är inte fylld av massa onyttigheter som får dig lägga på dig. Men se upp, det finns en hel frukter som är fylld av socker, så det är inte fritt fram att äta hur mycket som helst, vi har trots allt bara en vecka på oss att bli smal.

Bär

Precis som frukt så innehåller bär en stor mängd nyttigheter och sedan även antioxidanter som skyddar din kropp mot fria radikaler. Bär är verkligen att föredra om du dragit ner på kosten kraftigt och vill ha i dig näring på ett helt naturligt sätt. Det är perfekt att börja morgonen med en bär smoothie om du ska gå ner i vikt på en vecka.

Vitaminer

Precis som vi pratat om ovan så finner du vitaminer i både frukt och bär, och om inte det skulle duga så blir det att vända dig till kosttillskott, en multivitamin som innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler. Men vad du än väljer, slarva inte med detta, din kropp behöver dessa vitaminer och mineraler för att den inte ska bli försvagad, vilket då kan resultera att du lättare blir sjuk.

4. Drastiska steget #4 – Träning

Brukar du träna? Om du gör det så är vi lite före, din kropp är iaf redo för att göra det den brukar göra. Men om du inte tränar så kommer det att bli lite tuffare för kroppen. Att träna och inte få tillräckligt med kost är inget som kroppen riktigt kommer att känna sig bekväm med, jag försöker bara vara ärlig här, det är inte omöjligt men det kommer att vara kämpigt för kroppen.

Så då måste vi börja fråga oss vilken typ av träning vi skall ta på oss för att vi ska lyckas gå ner i vikt på endast 7 dagar.

Backträning

Den här är inte lätt, men väldigt effektiv om du ska hinna bli smal på under 1 vecka. Backträning och då intervaller upp och ner tar på stora delar av kroppen och får en rejäl fart på fettförbränningen. Det som kan bli tufft efter någon dag om du dragit ner för mycket på kosten, är att du blir rejält trött.

Intervaller

Precis som du kan bedriva intervaller i backe, vilket är rätt så tufft, så kan du även köra intervaller på plan mark. Det här är ett utmärkt sätt att bränna fett, faktiskt ett av dom bästa sätten. Så vill du ner i vikt så ska du ut och träna intervaller. Det innebär att du under en kort stund, säg 30 sekunder springer på i rejäl fart för att sedan vila 30 sekunder. Sedan så repeterar du detta i x antal gånger, låt oss säga 8 gånger 30 sekunder.

Lång lågintensiv träning

Den här träningen går ut på att man är ute med en låg belastning under en längre tid. Det är på den nivån att du under hela passet ska kunna föra en normal diskussion. Den här träningen förbättrar den allmänna hälsan och har även visat sig vara bra för att bränna fett. Men ska du träna på det här sättet gäller att vara ute och jogga i detta tempo under ganska lång tid.

Gym träning

Ouch, desto tyngre desto bättre. Muskler bränner mera fett, men vi kommer inte hinna bygga muskler så fort att det kommer göra någon större skillnad. Risken är att du tränar på hårt och sedan dagen efter har så pass mycket träningsvärk att du inte tränar mer under denna vecka, detta gäller då om du inte är van att träna.

Promenader

Gå isåfall riktigt långt. Korta promenader räcker dessvärre inte här, vi har bara en vecka på oss att gå ner i vikt så vi måste gå på rejält. Jag vet att det basuneras ut via nyhetsblaskorna att man kan gå ner i vikt på promenader, och visst är det till viss del sant, men det krävs väldigt långa promenader och att du förändrar kosten. Den här metoden är överdriven och inte bäst lämpad denna vecka.

5. Drastiska steget #5 – Vatten & Vätska

Du kan under en längre tid vara utan mat, och ja då pratar vi faktiskt om veckor. Men detta gäller inte vatten, detta klarar sig kroppen inte utan speciellt länge. Så om du ska bli smal på en vecka så är vätska eller vatten något du inte kan få nog av. Så varje morgon du vaknar och varje kväll innan sängdags så ser du till att rutinen är att dricka vatten.

Om du nu har dragit ner på kosten rejält så kan du här ersätta en hel del av dina måltider med nyttiga vätskor så som färska juicer på frukt eller bär. Dessa är väldigt nyttiga och håller igång kroppen medan du kämpar denna vecka med att gå ner i vikt snabbt.

ARTIKEL – 7 Fantastiska Drycker som Ökar din Energi

Perfekta drycker att dricka:

Vatten (Minst 2 liter per dag) – Ett måste för att kroppen ska fungera och göra sig av med gifter

Apelsin juice (Färsk) – En bra C-Vitamin boost för att skydda och stärka kroppens försvar

Citron (+Ingefära) – Påverkar humöret positivt och har läkande egenskaper

Spirulina (Superalgen) – En av dom mest näringsrika växterna och innehåller höga halter protein

6. Drastiska steget #6 – Bra psyke

Ja nej detta är inget skämt, ska du lyckas med att bli smal på endast 7 dagar så får du tuffa till det mentala rejält. Även om du känner dig stark så kommer din kropp att börja sätta sig på tvären om du plötsligt drar ner på kosten för kraftigt. Kroppen har sina rutiner och vanor och gillar inte alltid förändringar, den behöver tid på sig att anpassa sig, och det är ju tid vi inte riktigt har så mycket av nu när vi måste bli smal på endast en enda vecka.

Här kommer dom flesta att misslyckas, man vill göra något lite för snabbt och man är inte redo för att det också krävs ett lika tufft psyke som en snabb raket. Så det hjälper att pusha ditt eget psyke, sen kan du göra det på flera olika sätt.

  • Lyssna på musik som pushar dig
  • Kolla in motivationsvideor
  • Skriv positiva lappar runt om i huset du bor i

Inga knep är dumma så länge du får resultat. Du måste gå ner i vikt på en vecka och då krävs hårda åtgärder.

7.  ETT VARNINGENS ORD – Risker

Precis som vi pratat om tidigare i denna artikel så finns det risker och bakslag med att försöka bli smal på en vecka. Det är inte alls säkert att du drabbas av något, men det kan vara bra att man har det här i åtanke om man börjar märka tecken på detta. När du ändar på kosten så kan kroppen komma att protestera lite, för vissa kan det bli så illa att kroppen i princip går i uppror och revolterar.

Man ska ha klart för sig att detta är mycket individuellt och man reagerar väldigt olika, när det gäller att minska på kosten så reagerar vissa extremt kraftfullt, detta kan vara extra jobbigt för killar som har tunga jobb och den är van att bli matad med en hög protein kost. Att plötsligt dra ner på detta kraftigt kan ge kraftiga reaktioner, du kan även bli sjuk om du plötsligt börjar träna hårt då.

Saker som kan hända:

Sjukdomar – Du kan bli sjuk, immunförsvaret kommer bli nedsatt

Har du barn/familj – Du kan komma att tappa humöret

Viktigt jobb med säkerhet – Glöm denna metod och satsa på att gå ner i vikt långsiktigt. Skulle di vilja opereras av en kirurg som knappt ätit på en vecka?

Det får avsluta denna artikel…

Integritetspolicy