Lista: 9 Bästa Kosttillskotten & Vitaminerna För En Frisk Hud

Hur mycket vet du om vad som är bra och vad som är dåligt för din hud? Många saker ger positiva och negativa effekter på människokroppens största organ. Om du är intresserad av att få frisk hud bör du fokusera på intaget av rätt vitaminer och kosttillskott (bland annat).

Den naturliga åldringsprocessen, exponering för föroreningar, vår kost – alla dessa saker påverkar vår hud. Även om de flesta inte kan ändra några av dessa saker, är det ganska uppenbart att vi kan förbättra kvaliteten på vår hud genom att göra några små förändringar. Till exempel kan var och en av oss börja ta vitaminer och kosttillskott som är utformade för just detta ändamål. Hudvård bör vara en av dina främsta prioriteringar om du vill hålla dig frisk eftersom detta organ är viktigt, och inte bara för ditt fysiska utseende. Av den anledningen har vi skapat denna detaljerade guide.

 • Bekanta dig med de bästa och mest effektiva vitaminerna och kosttillskotten för hudvård
 • Upptäck egenskaperna hos dessa produkter
 • Ta reda på hur de fungerar i människokroppen

Om hälsosam hud är ditt mål bör du fortsätta att läsa den här guiden och följ sedan rekommendationerna.

1. E-vitamin – det bekämpar rynkor och fina linjer

Vitamin E Karta

Typ: Vitamin
Pris: Lågt
Smak: Neutral
Effekter: Bra mot linjer och rynkor
Effektivitet: Låg till mellan

De av er som vill ha en frisk, slät hud bör börja ta E-vitamin. Detta är en av de bästa vitaminerna för att skydda mot rynkor och även för att minska tunna linjer och rynkor. E-vitamin är en kraftfull antioxidant och det är därför många populära hudkrämer som är baserade på naturliga ingredienser innehåller detta vitamin. Detta gäller särskilt för hudlotioner. Naturligtvis kan du även ta det i kosttillskott. Kom ihåg att det också skyddar dig mot ålderstecken.

 • E-vitamin gör din hud mjukare
 • Det skyddar också människor från ålderstecken
 • Många kosmetiska produkter fylls med detta vitamin

2. Zink – besegra akne

Zink

Typ: Mineral
Pris: Lågt till mellan
Smak: Neutral
Effekter: Bekämpar akne
Effektivitet: Mellan till hög

Zink är ett mineral och också ett av de bästa tillskotten för frisk hud. Det är ett viktigt mineral som är viktigt för vår allmänna hälsa. Några studier har bekräftat att zink kan hjälpa människor att bekämpa akne. Vad som är viktigt att förstå här är att ett för högt intag av zink kan leda till ett brett spektrum av biverkningar. Så det kan vara en bra idé att prata med din läkare innan du tar tillskott som detta.

 • Zink är ett viktigt mineral
 • Det är bra för den allmänna hälsan hos män och kvinnor
 • Zink är särskilt bra för att bli av med akne

3. Vitamin A – få tillbaka fukt

Vitamin A Karta

Typ: Vitamin
Pris: Lågt till mellan
Smak: Neutral
Effekter: Reparerar skadade vävnader, återfuktar
Effektivitet: Lågt till mellan

Torr hud är ett mycket vanligt problem som påverkar både utseendet och hälsan hos det största organet i människokroppen. Det är här A-vitamin kommer in i bilden. Med A-vitamin kan du föra tillbaka fukt över hela kroppen. Det hjälper också kroppen att reparera skadade vävnader. Många studier har visat att ett intag av livsmedel som är rika på A-vitamin ger många positiva hälsoeffekter. För att öka dessa effekter bör du ta piller som är baserade på detta vitamin. Glöm inte att A-vitamin används för att behandla rynkor, psoriasis och akne.

 • A-vitamin är bra för att reparera skadad vävnad
 • Det ger tillbaka fukt
 • Det kan också hjälpa dig att behandla akne och rynkor

4. Koenzym Q10 för föryngring

Koenzym Q10

Typ: Koenzym
Pris: Mellan till högt
Smak: Neutral
Effekter: Stöder kollagenproduktion, bekämpar fria radikaler, underlättar UV-skador
Effektivitet: Mellan till hög

Även om du aldrig har letat efter hudvårdsprodukter i ditt liv har du antagligen hört talas om koenzym Q10. Detta är ett av de mest populära anti-aging-tillskotten på marknaden. Denna förening har mycket gemensamt med vitaminer. Det finns naturligt i olika delar av kroppen. Det fungerar som en antioxidant, stimulerar produktionen av kollagen och tar hand om UV-skador. Det är sant att mer forskning behövs, men att ta koenzym Q10 kommer definitivt att ha en positiv inverkan på din hälsa i allmänhet.

 • Koenzym Q10 är ett väldigt populärt tillskott
 • Det finns i många hudvårdsprodukter
 • Inledande studier har visat en mängd positiva hälsoeffekter

5. B-komplexa vitaminer för en mängd fördelar

Vitamin B Komplex

Typ: Vitamin
Pris: Lågt till mellan
Smak: Neutral
Effekter: Bra för hud, naglar och hår
Effektivitet: Mellan till hög

Med B-komplexa vitaminer kan du göra din tråkiga och skadade hud friskare på en relativt kort tid. Denna vitamingrupp är också bra för hår och naglar. Bland dem är det biotin (även känt som vitamin B7, vitamin B8 eller vitamin H) som ger de bästa effekterna och som gör det största organet starkare och hälsosammare. Människor använder B-komplexa vitaminer i form av lotion, genom att äta mat och genom att ta kosttillskott. Inte alla dessa produkter är lika effektiva. Innan du börjar ta dem bör du undersöka och välja det alternativ som ger bäst resultat.

 • B-komplexa vitaminer är bra för hud, hår och naglar
 • Biotin är en av de bästa vitaminerna av dem
 • Gör din läxa och leta efter produkter av högsta kvalitet

6. DMAE – en potent antioxidant

DMAE Kosttillskott

Typ: Organisk förening
Pris: Mellan till högt
Smak: Syra
Effekter: Skyddar mot solskador, bekämpar fria radikaler
Effektivitet: Mellan till hög

Dimetylaminoetanol, eller DMAE som de flesta kallar det, är en speciell förening som ofta används i läkemedelsprodukter. Anledningen till detta är de starka antioxidativa egenskaperna hos DMAE. Det stöder membranet som ligger runt cellerna och gör att de kan hålla sig skyddade mot solskador. DMAE bekämpar också fria radikaler som kan skada hudceller. Inledande studier har bekräftat att DMAE kan vara ett effektivt vapen mot bildandet av ålderstecken.

 • DMAE är ytterligare en populär ingrediens som finns i hälsovårdsprodukter
 • Det är en kraftfull antioxidant
 • DMAE förbättrar också cellskyddet mot solskador

7. EFA: er för att undvika irritation

EFA Essentiell fettsyra

Typ: Essentiell fettsyra
Pris: Mellan
Smak: Fiskartad
Effekter: Bekämpar irritation
Effektivitet: Mellan till hög

Visste du att EFA står för essentiell fettsyra? Det som gör dessa syror viktiga är deras delaktighet i bildandet av oljebarriären som naturligt produceras av människans hud. Om det inte finns tillräckligt med EFA i kroppen kan huden bli benägen att irriteras på grund av överdriven olja. Om du letar efter kosttillskott baserade på EFA:er väljer du de som har mer omega-6 och omega-3-fettsyror. Faktum är att det finns många livsmedel där du kan hitta dessa syror, men det är också bra att ta specialdesignade produkter för detta ändamål.

 • EFA står för essentiell fettsyra
 • Omega-6 och Omega-3-fettsyror är särskilt användbara för huden
 • Välj högkvalitativa, välrenommerade produkter

8. C-vitamin kan få din hud att se yngre ut

Vitamin C Kosttillskott

Typ: Vitamin
Pris: Lågt
Smak: Bitter
Effekter: Föryngrar, bekämpar solskador
Effektivitet: Låg till mellan

Här är ytterligare ett exempel på ett vitamin som har kraftfulla antioxidativa egenskaper. Med dess hjälp kan du bromsa åldringsprocessen och förhindra för tidigt åldrande. Om din hud skadades av solen kan du räkna med C-vitamin. Eftersom att man måste äta mycket frukt för att få tillräckligt med C-vitamin bör du kanske prova att ta kosttillskott.

 • C-vitamin bekämpar solskador på cellnivå
 • Det är ett vitamin som fungerar som en stark naturlig antioxidant
 • Använd den för att förhindra för tidigt åldrande

9. Curcumin

Curcumin

Typ: Naturliga kemiska föreningar
Pris: Mellan
Smak: Kryddig
Effekter: Bekämpar inflammation, stöder sårläkning
Effektivitet: Mellan till hög

Det kan vara en bra idé att också testa kosttillskott som är baserade på curcumin. Detta är ett välkänt växtbaserat pigment som finns i specifika växter som till exempel gurkmeja. Det är det som gör gurkmeja gul. Människor har använt denna växt för medicinska ändamål i hundratals år. När det gäller hudens hälsa har curcumin studerats mycket noga under de senaste tre decennierna. Dessa studier har föreslagit att curcumin kan underlätta inflammation och stödja läkande av sår.

 • Curcumin är en aktiv ingrediens som finns i gurkmeja
 • Det är ett välkänt botemedel som använts sedan antiken
 • Curcumin påskyndar läkande av sår och bekämpar också inflammation
Integritetspolicy