Bästa Sättet att Gå Ner i Vikt – 15 “Magiska” Nycklar att Använda

Brukar du ofta ställa dig frågan, vad är det bästa sättet att gå ner i vikt? Att gå ner i vikt är en ständig kamp och är ofta ett återkommande lovande hos både kvinnor och män. Men det är bra att man inte ger upp, livet är inte alltid lätt och det går upp och ner och det är ganska lätt att man tappar sitt fokus från det man ska göra. I denna artikel så ska vi gå igenom om bästa sätten för att gå ner i vikt.

 • Vilket är det bästa sättet att gå ner i vikt?
 • Vilka livsmedel skall jag till varje pris undvika?
 • Kan dom bästa sätten även vara förenat med fara?

Låt oss kombinera detta till en x stegs plan

1. Kaloriunderskott “2 plus 1 = 3”

Så nu börjar vi från början, om du vill bränna fett och gå ner i vikt så måste vi se till att ligga på ett kaloriunderskott. Det är basen till att gå ner i vikt och det är ett bra svar på frågan om vad som är det bästa sättet att gå ner i vikt. Det här kommer nog inte som en nyhet, men i västvärlden så lever vi idag i ett överflöd, ett överflöd av saker och definitivt ett överflöd av mat och kalorier.

Den här punkten behöver vi jobba på för att kunna gå ner i vikt. Vi kan inte fortsätta försätta kroppen i ett överflöd av kalorier och förvänta oss att gå ner i vikt. Då spelar det faktiskt ingen roll om hur hårt vi tränar om kalorierna överskrider vad vi gör oss av med. Det här med kalorier passat helt klar in i strategien för dom bästa sätten att gå ner i vikt.

En annan bonus med att äta mindre kalorier är att du lär märka det i din plånbok. Pengar du kommer spara som du kan lägga på betydligt roliga saker.

 • Ät mindre kalorier
 • Du får mer pengar över som bonus
 • Kroppen mår bättre av mindre kalorier

Den första läxan av dom när man ställer frågan om vad som är det bästa sättet att gå ner i vikt.

2. Fettsugning “Kostar bara runt 50 Lax – Supereffektiv

Ja den här metoden är helt klart effektiv, klart du kommer att gå ner i vikt av fettsugning. Det är en ganska enkel metod, en kanyl kommer att föras in i din kropp och suga ut fettet. Det finns ett par olika varianter, en är med hjälp av laser där man med laserljus värmer upp fettet som sedan kan sugas ut kroppen. En annan variant är att man med hjälp av vattentryck löser upp fettet för att sedan sugas ur kroppen.

Men frågan är dom om den här egentligen passar in i listen som ett av dom bästa sätten att gå ner i vikt? Nja denna metod är inget man bör söka sig till i första hand. För det första så kostar det en hel del pengar, upp till 50 000:- kronor och sedan så är det förenat med livsfara om det görs på fel sätt.

Att göra en fettsugning på magen är det mest populära ingreppet, men det även att göra fettsugning på dom flesta andra delar av kroppen. Många söker sig öven till kliniker på Baltikum och Polen för att utföra denna operation, men som sagt, tänk dig extra för om det verkligen är värt risken.

 • Fettsugning kan ge allvarliga komplikationer
 • Det är inte ett billigt sätt att gå ner i vikt
 • Kan vara en metod vid medicinska problem

2. Frukost trixet “Pallar du detta?

Ta en promenad före frukost, orkar du det innan jobb eller skola? Ja då kommer du att ligga i framkant kan jag garantera dig. Varför? Jo din mage är tom och kroppen kommer att ta energi från dina fettlager då kroppen är tom på föda.

Så detta skippar vi och det är allvar:

 • Skippa baconet
 • Skippa osten
 • Skippa det vita brödet

Och fram med:

 • Bären
 • Havregrynet
 • Spisbrödet

Ät energirikt, inte bli hungrig å grining och äta choklad innan lunch

3. Fyll dig med protein- och fiberrik mat

Varför ska man äta protein och fiberrik mat? Alla vet att proteiner bygger muskler på din kropp men det gör även en annan viktig sak för din kropp, du får en högre mättnadskänsla, vilket är lysande när du vill hålla igen med vikten. Proteinrik kost som kyckling fyller inte heller på din kropp med ett överflöd av kolhydrater vilket gör att du lättare går upp i vikt. Så gör som dom flesta kroppsbyggarna, se till att ditt förråd med proteinrik mat fylls till max i ditt skafferi.

Ät mer av:

 • Bönor
 • Linser
 • Kyckling
 • Ärtor
 • Fisk

Ät inte för fort, försök hålla nere farten på ditt ätande. Varför? Jo för att då kommer mättnadskänslan innan du hunnit ätit för mycket. Det här är ett mycket viktigt tips att ta till sig.

4. Ditt vätskeintag måste justeras

Tråkigt tips, vem vill höra att man ska dricka mera vatten? Men man behöver inte bara dricka vatten. det går nämligen att göra en del bra saker med vatten, det finns många saker att blanda med som inte bara är gott utan även nyttigt för kroppen.

Följande är exempel på vad du kan dricka:

 • Citronvatten
 • Vanligt vatten
 • Kolsyrat vatten
 • Blanda med färska bär med mixern

Se till att göra dig av med:

 • Coca cola
 • Fanta
 • Juicer
 • Öl
 • Lightprodukter

Dessa är socker bomber till dryck och gör din vikt inget gott.

Drick gärna vatten både innan och efter dina måltider för att öka mättnadskänslan, vilket resulterar i att du kommer att äta mindre.

5. Bantningspiller “Bortkastade pengar?

Är du redo? Nämligen att ta till dig av ämnet som delar så många. Fungerar bantningspiller eller inte?

“Bantningspiller är bortkastade pengar”

“Bantningspiller funkar på mig”

Så brukar det låta från dom två olika lägren, så vad är då egentligen sanningen? Sanningen stämmer från båda hållen kan man säga, det finns många piller och tabletter på marknaden som faktiskt är bortkastade pengar.

För att säga att bantningspiller är ett av dom bästa sätten att gå ner i vikt så gäller det att vi presenterar vad som faktiskt fungerar. Så när du skall välja ett bantningspiller, om du nu ska ska göra det, så ska du se till att välja ett som verkligen sparkar igång din kropp.

 • Se till att det innehåller fettförbrännande ämnen
 • Se till att du följer rekommendationerna
 • Se till att inte ge upp efter en vecka

6. Viktredskap “Har du någon krona över?

Vill du sätta en tubo på din viktminskning? Du kanske inte bara är nöjd med att ta en promenad och hoppas att få se kilona rinna av kroppen. Då kanske man ska se över möjligheterna att köpa redskap som faktiskt kan sätta ännu mer fart på fettförbränningen, och då talar vi inte om dom senaste produkterna från tv-shop. Här listar vi istället produkter som fungerar och inte kommer göra dig besviken bara du använder dom som det är tänkt.

Viktväst

Vill du på ett mer effektivt sätt bygga upp din styrka eller gå ner i vikt? Ja då kanske en viktväst kan vara något för dig att titta närmare på. Viktvästen finns i olika modeller där du kan beställa i olika viktklasser. Det bästa är att försöka hitta en väst där du kan ta ur och lägga till vikter eftersom. Det finns perfekta viktvästar med vikter på mellan 5-30 kg som är att rekommendera.

Stavar

Att promenera är bra för vikten vet dom flesta idag. Det stärker den allmänna hälsa och får fart på fettförbränningen. Men om man är ute efter att öka effekten utan att behöva springa så kan det vara värt att ta en närmare titt på vad som kallas gåstavar. När du använder gåstavar så kommer du att aktivera större delen av kroppen och därmed öka förbränningen.

Träningscykel

Är du en cykel älskar som bara älskar att ta dig en tur ut i skogen eller på vägarna. Ja problemet ibland att man inte alltid har vädret med sig och då är det lätt att man står över den där träningsturen ut i skogen. Vad man då kan göra för att inte kunna skylla på vädret är att inhandla en träningscykel, då är det bara att cykla året runt och om du bara skapar ett schema du kan följa, så kommer viktminskningen på köpet.

Kettlebells

Ett annat mycket lätt träningsredskap som du kan köpa hem är kettlebells. Dessa är mycket effektiva både tidsmässigt och för att bygga styrka och gå ner i vikt samtidigt. Det hjälper även till att stärka stabiliteten. Nästa plus är att du även får bättre kondition, vilket man såklart inte tackar nej till. Dessa är även smidiga att ha hemma, bara in och ut i garderoben och tar inte alls så mycket plats som vad exempelvis en skivstång skulle gjort.

7. Lär dig mer “Visdomen finns

Visdomen om vilket som är det bästa sättet att gå ner i vikt finns överallt. Och om du verkligen vill gå ner i vikt så kommer du att stöta på kunskapen, var så säker. Kunskapen kan du lika väl finna i en person som du möter, en personlig tränare (PT) eller på ett bibliotek, men även här på nätet så kryllar det av kunskap. Var öppen och vips så kanske det är så enkelt att du bara stöter på ett citat som får fart på dig.

“You can´t run from all your problems, but it help you lose weight”

Här listar vi ett par lär dig mer  möjligheter:

 • Viktminskningsprogram
 • E-böcker
 • Ljudböcker
 • Böcker

8. Jobbet “Hur kom denna punkt med?

Hur kommer det sig att jobbet är ett avsnitt för ett av dom bästa sätten att gå ner i vikt? Jo för att vi vet att på dom flesta arbetsplatserna så fikas det till höger och vänster. Fika på jobbet är en stor bov till att många går och upp i vikt samt hindrar från att bli av med dom där överflödiga kilona.

Så hur ska vi då göra? Det är såklart inte så lätt att stå emot när alla andra mumsar i sig kanelbullar och wienerbröd. Men endera så får vi ta fram våran mentala styrka och stå emot fikabrödet, eller så vi hitta på något annat för att kompensera, kanske springa några kilometer extra per dag? Ja det är sanningen, om du verkligen vill gå ner i vikt så måste det till förändring och uppoffringar.

Kortfattat, fikat på dagarna måste bort eller så måste det kompenseras på annat sätt….

9. Gymmet “Svettas ut skiten

Ah om du hatar gymmet så skippa detta avsnitt, det är ingen ide att göra något man inte tycker är kul, då kommer det bara sluta med att man ger upp. Fortsätt istället till avsnitten nedan.

Nu gäller det att få fart på fettförbränningen ännu mera och då är gymmet en perfekt plats att gå till.

Tid på gymmet ger bättre fettförbränning och mer muskler på din kropp och en vältränad kropp med mer muskler får en bättre förmåga att använda fettet i kroppen som bränsle. Det om nog är skäl att förstå vilket skillnad det faktiskt kan ge av att gå till gymmet några eller någon dag i veckan.

 • Lyft tungt några dagar i veckan
 • En gång i veckan är bättre än inget
 • Gör övningar som aktiverar större delen av kroppen
 • Gå till ett utegym om du kanske känner dig obekväm med folk

10. Istället för “Tråkiga” gymmet

Ja gymmet tycker många är tråkigt, det är fullt med folk, man känner sig tjock, uttittad och obekväm. Men lugn, det finns oändligt många andra sätt att träna bort massa extra kilon än att hänga och svettas på gymmet. Det finns faktiskt en hel del folk som tror att man måste gymma för att bli stark och vältränad, men ack så fel dom kan ha. Det finns träning utanför gymmet som till och med är ännu bättre för just fettförbränningen och därför är detta ett av om bästa sätten att gå ner i vikt.

 • Löpning
 • Simning
 • Crossfit
 • Backträning
 • Skidor
 • Cykling

Listan kan göras oändlig…….

Dålig motivation?

Gå med i klasser i aerobics, dans eller vad du nu tycker är kul. Bara man tycker det är kul så tänker man tillslut inte ens att man tränar.

11. Sockret “Kroppens atombomb

Är du en sockerälskare? Alltid en sockerbit till kaffet, eller en kaka donut till fika? Hmm ja då ligger du lite pyrt till om du fortsätter med det och vill gå ner i vikt. Men kan du om något lyckas med endast detta tips så kommer du att se resultat du kommer känna dig nöjd med.

Så, men låt oss säga att du precis tränat och efter gymmet så blandar du ihop en smarrig protein shake, problemet här är att många av dessa innehåller artificiell sötningsmedel och olika typer av sockerarter.

Så om du nu är ett stort fan av protein shaker så är det av stor vikt att du håller dig till dom med hög kvalitet och med minsta möjliga socker.

Det finns flertalet studier som talar ett tydligt språk:

*Folk som ökar intaget av socker ökar i vikt

*Folk som minskar sitt intag av socker går ner i vikt

Så då har vi fått det överstökat, socker är inte bra för din vikt eller hälsa, så försök minska på ditt intag av socker så mycket som det bara går.

Är du Sockerberoende? Här avslöjar 9 Tecken dig på direkten 

12. Kost

Ett av dom bästa sätten att gå ner i vikt är helt klart kosten. Följ en kostplan som bygger på naturliga råvaror och proteiner, fett och långsamma kolhydrater. Gör gärna veckomatsedlar som du kan hålla dig till. Visst kan du gå ner i vikt fastän du då och då äter ett hamburger meal eller en stor saftig pizza. Det viktiga är att ha koll och bara göra det någon gång då och då, att man exempelvis bestämmer sig för att det är okej endast söndagar.

Tips på Kost att äta mer av:

Grönsaker

Fisk

Protein som fisk, skaldjur, kött, fågel och ägg.

Citron, grapefrukt, ingefära, fisk och gröna grönsaker är livsmedel som påskyndar ditt viktresultat, de är bra att ha med i en kickstart.

Tips på Kost att äta mindre av:

Ät mindre kolhydrater och relativt lite fett.

Inte så mycket snabba kolhydrater såsom socker, potatis, ris, pasta, bröd och gryn.

Dra ner på drycker som caffelatte, juice, läsk, smoothies och saft – de innehåller många onödiga kalorier.

13. Alkoholen “Spara någon kväll med kompisarna

Det här ska du utesluta helt. Nu kanske du känner att den det här inte är roligt längre, inte vill du väl sluta gå ut med dina kompisar på en ölkväll för evigt? Nä det förstår vi, men försök att åtminstone minska på intaget, skär bort någon kväll eller bestäm att istället för 8 öl en kväll så ska du stanna vid 4 stycken. Ja vill du hålla dig till dom bästa sätten att gå ner i vikt så är detta ett att utesluta.

Några allvarliga anledningar till att undvika alkoholen:

 • Påverkar dina inre organ
 • Alkohol innehåller tomma kalorier
 • Alkohol används som bränsle först (Vilket inte gynnar fettförbränning)
 • Alkohol påverkar ditt näringsupptag

För bästa resultat ska du undvika all form av alkohol under kickstarten.

14. Träning

Har du svårt att få tiden att räcka till? Ja det kan kännas tufft att få tid med allt och även då få in träning i schemat.

Om du tycker det är svårt att få in en timmes träning varje dag finns det goda nyheter för dig. Om du utför 20-30 minuter av HIIT, som är en förkortning av högintensiv intervallträning, räknas är det faktiskt lika effektivt som om du gör en timmas konditionsträning. Om det görs på rätt så att säga.

Det viktigaste för att göra rätt är att man ger allt under de här 20-30 minuterna när man tränar, vilket i slutändan ger ett riktigt bra resultat. Det kanske inte passar alla då man tar i desto mer, då det bättre att man går tillbaka till vanlig konditionsträning.

 • Träna kort tid men intensivt
 • Perfekt om du har begränsad tid
 • Intervaller är ett bra exempel på HIIT träning
 • Kan vara ett för tufft träningsätt för många

15. Sömnen “Ring John Blund

Visste du att koppling mellan sömnbrist och viktuppgång är väldigt klar? Om du sover mindre än 7 timmar så kan du räkna med att du löper större risk att lägga på dig mer vikt. Man har alltså sett ett klart samband att dom som sover mindre har mera problem med att gå ner i vikt.

Så se till att slå en signal till John Blund, för vi behöver honom och att sömnen ska fungera optimalt för att vi ska öka våra chanser att gå ner i vikt så mycket som möjligt.

Vad som egentligen händer är att att sömnbristen kommer att påverkar hormonerna som både utlöser och dämpar aptiten. Du kan alltså trigga hormoner i tarmen som gör att du känner dig mer mätt än normalt.

Och ja, har du problem med sömnen så kan det bero på många olika orsaker. Om du har problem med att sova så är det bra om du försöker komma underfund med problemet. För en bra sömn är viktigt då det passar bra in på tipsen på dom bästa sätten att gå ner i vikt.

Stress – Du kanske stressar för mycket

Socker – Du kanske sockrar mer än du borde

Stillasittande – Du kanske sitter för mycket still vilket gör det svårt att sova

Ja orsakerna kan vara många och om du inte får bukt med problemet så kan det vara bra om du kontaktar din vårdcentral för vidare hjälp.

Integritetspolicy