9 Bästa (PWO) Pre-Workout Tillskotten – Prestationshöjande

Visste du att pre-workout tillskott är mycket nyare än andra typer av tillskott? Det är förståeligt eftersom människor förr i tiden fokuserade på muskeltillväxt (PWO – post-workout), men senare fastställdes det att du måste ta hand om uthållighet och styrka under träning för att få bästa resultat och det är precis där pre-workout tillskott kommer in i bilden. Det är därför som termen PWO också används för träning idag.

Pre-workout tillskott skapas med en sak i åtanke – att hjälpa dig att maximera effekten av dina träningspass. På detta sätt kan människor intensifiera sitt träningspass och snabbare uppnå sina fitnessmål. Det finns många tillverkare som är inriktade på denna typ av tillskott och de flesta av dem har två eller fler ingredienser i sina produkter. Ändå finns det ett par produkter av detta slag som anses vara de bästa av många experter inom detta område. För att göra det lättare för våra läsare har vi utformat denna lista med de 9 bästa pre-workout tillskotten.

 • Bekanta dig med de mest effektiva pre-workouttillskotten
 • Hitta de produkter som fungerar bäst för dig
 • Kontrollera egenskaperna hos ingredienserna som används i pre-workout tillskotten

När du använder någon typ av förstärkare/tillägg måste du vara säker på att det fungerar och att det levererar resultat. Kolla in vår lista med produkter som är speciellt utformade för att tas pre-workout.

1. Koffein – var energisk, men var försiktig

Kaffe Koffein

Detta är ett av de överlägset mest använda PWO-tillskotten som används över hela världen. Tänk på att vi talar om en produkt som också är relativt billig och som är ett stort plus för många människor. Den enda nackdelen med detta är att det finns vissa människor som inte kan känna fördelarna med att ta koffein. För att ta reda på om detta tillägg fungerar för dig eller inte bör du ta det ett par gånger (inte mer än 200 mg per dag) och se hur det går. När du tar koffein är det viktigt att undvika energidrycker, coladrycker och kaffe eftersom för mycket koffein kan ge biverkningar.

 • Koffein är en fantastisk naturlig energiförstärkare
 • Vissa människor känner inte samma effekter
 • Att ta för mycket koffein kan leda till uttorkning, sömnlöshet, nervositet och magproblem

2. Taurin – en solid energiförstärkare

Taurine tabletter

Taurin är ett annat populärt PWO-tillägg som människor kan hitta i många produkter utvecklade för idrottare och aktiva människor. Men det är bättre att ta detta tillskott i form av ett piller än att konsumera energidrycker eftersom dessa drycker ofta innehåller mycket socker.

Förutom den positiva effekten på energinivåerna, hydratiserar taurin också muskelceller och gör dem större, förbättrar ämnesomsättningen för aminosyra och glukos, påskyndar återhämtningen och hämmar kataboliska processer i kroppen.

 • Taurin finns i många energidrycker, men det är bättre att ta piller
 • Pre-workout tillskott som taurin är bra för dina energinivåer
 • Taurin hjälper också människor att hydrera och växa muskler

3. BCAA:er – tre aminosyror för högre uthållighet

BCAA Kosttillskott

BCAA är faktiskt en förkortning för grenade aminosyror. Detta är en grupp viktiga aminosyror som inkluderar leucin, isoleucin och valin. BCAA kan inte produceras naturligt i människokroppen och det är därför det rekommenderas att ta dem i form av pre-workout tillskott.

Människor tar också BCAA genom mat, men under ansträngande träning går BCAA-nivån ner. Det är därför det är en bra idé att ta BCAA innan ett träningspass. På detta sätt får musklerna möjlighet att skapa mer energi.

 • BCAA representerar en grupp av tre essentiella aminosyror
 • Dessa syror skapas inte naturligt i människokroppen
 • Vissa livsmedel innehåller BCAA, men det är bättre att ta tillskott, särskilt om du är håller på med hårda träningspass

4. Beta-Alanine – mer kraft och uthållighet

Beta-Alanine

Beta-Alanine är ett av de bästa pre-workout tillskotten. Det representerar en icke-essentiell beta-aminosyra. Människor kan få i sig Beta-Alanine med livsmedel som nötkött, fjäderfän, fisk och fläsk, men dessa mängder är låga, speciellt för dem som tränar.

Detta tilläggs grundläggande jobb är att neutralisera aktiviteten hos mjölksyra som frigörs till följd av ansträngande träning. Så effekterna som du kan förvänta dig av Beta-Alanine inkluderar mer styrka och uthållighet och minskad muskeltrötthet. Det är idealiskt för HIIT (högintensiv intervallträning).

 • Detta är en annan aminosyra som bör tas pre-workout
 • Den finns i många livsmedel, men i små mängder
 • Beta-Alanine ger positiva resultat på ett par olika sätt

5. Guarana – ett trevligt alternativ till koffein

Guarana

Om du letar efter billiga och effektiva pre-workout tillskott, bör du kanske prova guarana. På ett sätt fungerar guarana på liknande sätt som koffein. Men det som gör guarana speciellt är det faktum att det inte finns några “sparkar” på det sätt som detta tillägg fungerar och inga plötsliga “fall”. Det är därför många undviker koffein. Med andra ord ger guarana effekter på ett mer måttligt sätt och de håller under längre tid jämfört med koffein. En annan extra bonus för att ta guarantatillskott förutom att få mer energi är förbättrad mental fokus.

 • Guarana fungerar på liknande sätt som koffein
 • Detta PWO-tillägg är mer måttligt när det gäller effekternas intensitet, men effekterna håller längre
 • Du kan också förbättra mentalt fokus

6. Tyrosin – ett kraftfullt stimulerande medel

Tyrosine

Mänskliga celler använder aminosyror för att syntetisera proteiner och tyrosin är en av de viktigaste aminosyrorna i denna process. Detta är ett kraftfullt stimulerande medel som tas av många professionella idrottare. Effekterna av tyrosin kan jämföras med effekterna av efedrin som är ett förbjudet ämne.

Naturligtvis har tyrosin inte de biverkningar som efedrin har och som gjorde detta ämne förbjudet. Med tyrosin kan människor förvänta sig mer energi, aptitreglering och förebyggande av katabolism (muskelnedbrytning).

 • Tyrosin är ännu en aminosyra som används som ett PWO-tillskott
 • Det ger mer energi och fungerar som ett kraftfullt stimulerande medel
 • Det finns ett par andra fördelar som användare kan förvänta sig av denna produkt

7. Kreatin – ett vanligt tillskott som används både före och efter träning

Kreatin kosttillskott

Kreatin har en direkt inverkan på din styrka och muskelmassa. Detta välkända tillskott fungerar på ett par olika sätt och aktiverar några mekanismer i vår kropp för att hjälpa dig att få de resultat du hoppas på.

Till exempel skapar det mer energi för att hjälpa användare att lyfta mer vikt. Vissa typer av denna produkt ger mer vatten till muskelcellerna och gör så att musklerna ser större och starkare ut. Kom ihåg att det finns ett par olika typer av kreatin på marknaden, inklusive kreatinmalat och kreatinmonohydrat.

 • Detta är ett av de mest populära pre-workout tillskotten
 • Det används ofta av viktlyftare som vill ha större och starkare muskler
 • Det finns ett par olika typer av kreatin på marknaden

8. Arginin – förbättra blodflödet och stärk dina muskler

Arginine

Arginin är faktiskt en aminosyra som förvandlas till kväveoxid i kroppen. Detta populära PWO-tillskott gör blodkärlen bredare vilket innebär att det förbättrar blodflödet till musklerna och som ett slutresultat kan du förvänta dig större muskler, mer energi under träningspass och också mer muskelstyrka. Arginin har hjälpt viktlyftare att förbättra deras prestation på bänkpressen.

 • Arginin är en naturlig aminosyra
 • Det hjälper kroppen att få mer kväveoxid
 • Det utvidgar blodkärlen och förbättrar energinivåerna och muskelstyrka och storlek

9. Nitrat – fungerar som arginin

Nitrat

Nitrat representerar en naturlig förening som finns i en mängd olika grönsaker inklusive rödbetor, rovor och spenat. Naturligtvis har tillverkare skapat PWO-tillskott baserat på denna förening eftersom det kan hjälpa människor innan deras träningspass. Precis som arginin förvandlas nitrat till en kväveoxid i kroppen och hjälper dig att förbättra blodcirkulationen som så småningom hjälper dig att förbättra din prestation under ett träningspass.

 • Nitrat är en aminosyra som kan tas i form av ett tillskott
 • Det hjälper fysiskt aktiva människor genom att förbättra blodflödet
 • Ta den rekommenderade dosen av detta tillskott för bästa resultat
Integritetspolicy