10 Bästa Kosttillskotten För Att Gå Upp i Vikt

Varför skulle någon vilja gå upp i vikt? Det enkla svaret på denna fråga är att bygga muskelmassa och bli mer hälsosam. Du kan uppnå detta mål genom att äta rätt mat, men du kan också börja ta kosttillskott som kan hjälpa dig med det. Det senare är ett snabbare och mer bekvämt sätt att göra detta även om det är en bra idé att använda en blandad strategi.

Det finns kosttillskott på marknaden som har formulerats för att stödja viktökning. De fungerar på olika sätt, men de flesta stimulerar syntesen av protein i musklerna och ökar uthålligheten. Detta gör att användare kan engagera sig i längre och mer ansträngande träningspass. Naturligtvis betyder det inte att du ska sluta övervaka din hälsa och prestation. För att göra saker enklare för dig har vi skapat en lista med de 10 bästa kosttillskotten för att gå upp i vikt.

 • Ta reda på hur dessa produkter påverkar din vikt
 • Läs mer om deras struktur och innehåll
 • Upptäck andra fakta relaterade till dessa produkter

Glöm inte att korrekt träning och hälsosam bantning också är viktigt. Utan dessa saker kan tillskott inte hjälpa dig mycket. Låt oss nu kolla de bästa av den här typen av produkter.

1. Proteinpulver – bygg starkare muskler

Proteinpulver Burkar

Typ: Protein
Pris: Lågt till mellan
Smak: Neutral
Effekter: Muskeltillväxt, muskelåterhämtning
Effektivitet: Mellan till hög

Visste du att protein är en av de viktigaste föreningarna när det gäller en hälsosam kost? Detsamma gäller för dem som letar efter kosttillskott som kan hjälpa dem gå upp i vikt. Det är sant att många livsmedel innehåller protein och vissa av dem är särskilt rika på det, men det är också sant att det är svårt att ta den rekommenderade dosen genom fast mat. Snabba upp processen genom att ta proteinpulver. Denna produkt kan smälta snabbt och den innehåller rent protein. Med proteinpulver kommer du inte bara att öka din vikt, utan du kommer också att stödja tillväxt och återhämtning. Experter rekommenderar att du tar två gram av denna produkt per kg kroppsmassa.

 • Protein är en av de viktigaste föreningarna i vår kost
 • Det kan vara svårt att få i sig det från fast kost
 • Proteinpulver är en av de produkter som kan hjälpa dig att uppnå detta mål

2. Kolhydrater – öka din energi och vikt

Kolhydrater Viktökning

Typ: Kolhydrater
Pris: Lågt till högt
Smak: Stärkelse
Effekter: Muskeltillväxt, ger energi, stödjer återhämtning
Effektivitet: Mellan

Kolhydrater är ett annat kosttillskott som kan hjälpa dig i din plan att gå upp i vikt. Kroppen behöver kolhydrater för att skapa energi. Detta är ännu viktigare för dem som följer en strikt träningsrutin. De behöver självklart mer energi. Det är här kolhydrater kommer in eftersom de stödjer muskeltillväxt, ger energi och stödjer återhämtning. Det är bäst att ta både kolhydrater och protein samtidigt. De flesta tar dem efter sina träningspass.

 • Kolhydrater är avgörande för energinivåerna hos män och kvinnor
 • Med kolhydrattillskott kan du påskynda muskeltillväxt och återhämtning
 • Använd det tillsammans med protein

3. Kreatin – forma din kropp

Kreatin Pulver

Typ: Organisk förening
Pris: Lågt till högt
Smak: Bitter
Effekter: Muskeltillväxt, styrka
Effektivitet: Mellan till hög

Kreatin representerar en energimolekyl som stöder styrkan i musklerna. Som du förmodligen är medveten om kan du inte bli starkare utan att bli större. Detta är ett av tillskotten som omdirigerar vatten till muskler och ökar deras förmåga att växa. Kreatin är en aminosyraförening. Det hjälper dig att lyfta mer vikt och utföra fler upprepningar. Dosen du behöver beror på din vikt, ålder och kön, men vissa människor kan ta upp till 10 gram per dag.

 • Kreatin är en aminosyraförening
 • Det gör musklerna starkare
 • Det levererar mer vatten till musklerna så att de kan ta fler näringsämnen

4. BCAA – aminosyror

BCAA Pulver Viktökning

Typ: Aminosyror
Pris: Lågt till högt
Smak: Bitter
Effekter: Muskeltillväxt genom proteinsyntes
Effektivitet: Mellan till hög

Om du vill gå upp i vikt med hjälp av kosttillskott bör du kolla in BCAA. Grenade aminosyror är en del av många livsmedel. Personer som följer en proteinrik kost kommer antagligen att ha tillräckligt av dem utan att ta kosttillskott. Leucin som är en del av BCAA:er bidrar till syntesen av protein i muskler som leder till deras tillväxt. Cirka fem gram BCAA innan ett träningspass bör vara tillräckligt för att hjälpa dig gå upp i vikt efter en viss period.

 • Grenade aminosyror är bra för musklerna
 • De kan också hjälpa dig att gå upp i vikt
 • Leucin är den viktigaste aminosyran som finns i denna grupp för detta ändamål

5. ZMA – hjälper kroppen på många sätt

ZMA Tillskott

Typ: Mineraler
Pris: Lågt till mellan
Smak: Smaksatt
Effekter: Muskelstyrka, muskeltillväxt, förbättrar sömnen
Effektivitet: Mellan till hög

ZMA är faktiskt ett komplex/kosttillskott som innehåller zink och magnesium. Det kan öka nivåerna av testosteron och låta människor träna hårdare och längre. Det är zink som stöder produktionen av testosteron medan magnesium påverkar muskelns styrka. Magnesium är också bra för kvaliteten på din sömn. När dessa två mineraler kombineras som när det gäller ZMA-kosttillskott kan du förvänta dig större muskelmassa och mer testosteron.

 • ZMA är ett tillägg som är baserat på zink och magnesium
 • Det är bra för testosteronnivåer
 • Det är också bra för att gå upp i vikt

6. Bacopa Monnieri – flera fördelar, inte bara viktökning

Bacopa Monnieri

Typ: Extrakt
Pris: Lågt till mellan
Smak: Bitter
Effekter: Förbränning, fett, muskeltillväxt
Effektivitet: Lågt till mellan

Bacopa Monnieri är en växt som växer naturligt i Europa, Amerika, Afrika, Asien och Australien. Vissa människor känner till den under namnet vattenhyssop. Hur som helst fall tar de flesta användare Bacopa Monnieri för att bekämpa stress och på grund av dess kraftfulla antioxidativa egenskaper. Men denna växt kan också hjälpa dig att bränna fett och låta dig bygga muskelmassa. Det finns några andra saker som du kan förvänta dig av att ta ett kosttillskott som detta. Bacopa Monnieri förbättrar nämligen också koncentrationen, minnet och sköldkörtelns arbete.

 • Bacopa Monnieri är en växt som växer runt om i världen
 • Den är bra för att bränna fett och växa muskler som i slutändan kan hjälpa dig att gå upp i vikt
 • Bacopa Monnieri är också fördelaktigt för sköldkörteln och kognitiva funktioner

7. Glutamin – ett väldigt populärt kosttillskott som används av många kroppsbyggare

L-Glutamine Kosttillskott

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt till mellan
Smak: Neutral
Effekter: muskeltillväxt
Effektivitet: Mellan till hög

Glutamin är ett annat populärt tillskott, särskilt bland kroppsbyggare. Med hjälp av glutamintillskott kan människor hålla sina muskler säkra mot de negativa effekterna av kortisol. Med glutamin kan du dessutom bygga muskelmassa och göra kroppen starkare. Tänk på att livsmedel som kött och mjölk innehåller glutamin, men om du vill få det i sin rena form bör du leta efter kosttillskott. Detta rekommenderas starkt om du deltar i långa träningspass eftersom glutaminnivåerna sjunker varje gång folk tränar hårt.

 • Glutamin är en aminosyra
 • Det finns i kött, mjölk och andra livsmedel
 • Ta kosttillskott om du vill bygga muskelmassa och gå upp i vikt

8. Dehydroepiandrosteron – ett stort namn för stora resultat    

DHEA Tillskott

Typ: Hormonprekursor
Pris: Mellan till högt
Smak: Bitter
Effekter: Muskeltillväxt, bränner fett
Effektivitet: Lågt till mellan

Dehydroepiandrosteron eller helt enkelt DHEA är en manlig hormonprekursor. Det skapas naturligt i binjurarna och ungefär hälften av testosteron för män kommer från DHEA. Alla män och kvinnor har höga DHEA-nivåer när de föds, men efter en tid kommer dessa nivåer att sluta sjunka. Det är därför testosteronnivåerna också påverkas. Vad som är viktigt med DHEA är att det hjälper människor att bygga muskler och bränna fett. Med hjälp av DHEA-tillskott kommer du inte bara att gå upp i vikt, utan du kommer också att må bättre eftersom denna produkt också förbättrar humöret.

 • DHEA står för dehydroepiandrosteron
 • DHEA finns naturligt i människokroppen, men dess nivåer minskar med åldrande
 • Använd detta kosttillskott för att öka muskelmassan och också få andra hälsofördelar

9. Viktökare – (Gainer) namnet säger allt

Gainer Viktökare

Typ: Mix
Pris: Lågt till högt
Smak: Olika typer
Effekter: Viktökning i allmänhet
Effektivitet: Mellan till hög

Det stämmer, det finns kosttillskott som kallas viktökare och de behöver inte en speciell introduktion. Namnet antyder att dessa produkter gjordes för att hjälpa män och kvinnor att gå upp i vikt och att uppnå detta mål snabbt. De kommer vanligtvis i form av pulver. De innehåller protein, kolhydrater och andra näringsämnen som stöder detta mål. De rekommenderas för personer som har svårt att gå upp i vikt. Med deras hjälp kommer du att stabilisera ämnesomsättningen, stimulera aptiten och i slutändan – gå upp ett par extra kilon.

 • Viktökare är en blandning av olika ingredienser, inklusive kolhydrater och protein
 • De är designade för människor som har svårt att gå upp i vikt
 • Viktökare optimerar ämnesomsättningen och stöder aptiten

10. C-vitamin – en indirekt hjälp

Vitamin C Kosttillskott

Typ: Vitamin
Pris: Lågt till mellan
Smak: Bitter
Effekter: Förbättrar immuniteten, påskyndar återhämtningen
Effektivitet: Lågt till mellan

Kosttillskott behöver inte arbeta direkt mot ditt mål för att gå upp i vikt, men de kan vara till stor hjälp i den här processen. Låt oss ta C-vitamin till exempel. Detta är ett viktigt vitamin som påskyndar återhämtningen och håller immunsystemet optimerat. På detta sätt maximerar det användarnas potential att öka vikten hälsosamt och säkert. Du bör inte ta mer än 90 mg C-vitamin per dag men för mycket av detta näringsämne kan leda till hälsoproblem.

 • C-vitamin är ett viktigt näringsämne
 • Det hjälper indirekt människor att öka vikten
 • Det är bra för immunitet och återhämtning efter långa träningspass
Integritetspolicy