LISTA – Bantningsmetoder Populäraste, Bästa 2023

Går du runt och undrar vilken av alla bantningsmetoder som finns eller som skulle passa dig bäst? Låt oss vara klar direkt från början, att gå ner i vikt är aldrig lätt och att ens veta vart man ska börja kan vara överväldigande. Därför har vi tagit fram denna guide till dig så att du först och främst kan bestämma dig för vart du ska börja.

 • Vilka är dom mest populära bantningsmetoderna?
 • Vilka är dom mest effektiva sätten?
 • När och hur kommer jag igång, behöver det kosta?

Men du, vi måste även se upp med farorna som finns när du skall välja bantningsmetod, läs hela artikeln..

Så är du redo att sätta dig djupare in i vilket sätt som kommer passa dig? Vi sätter nu igång och guidar dig till dom sätten som både är gratis och kostar pengar, och vilken du väljer, är helt upp till dig.

1. KOSTTILLSKOTT – “Piller, pulver och elände?”

Ouh den här första är något som många förespråkar och som många andra likväl som inte förespråkar. Antalet kosttillskott för att gå ner i vik är otroligt många i antalet, och fastän många lovar snabba resultat så måste man vara på sin vakt. Ett kosttillskott för att gå ner i vikt kan ge dig den där extra lilla knuffen för att komma igång och få en bättre fart på fettförbränningen, men lägg inte allt hopp här.

Se till att det verkligen innehåller fettförbrännande ämnen och o du prickar rätt så är denna bantningsmetod helt klar rätt att använda sig och perfekt att kombinera med en annan. Om du exempelvis tränar så kan både ett kosttillskott som ger dig mer energi för att orka med träningen, och sedan ett för att öka fettförbränningen vara ett utmärkt val.

Vitaminer & Mineraler – Få i dig rätt mängd av viktig näring

Vitaminer & Mineraler är givetvis lika viktig för kroppen för att den ska fungera optimalt. Är det så att du inte tror eller känner att du får i dig tillräckligt med vitaminer eller mineraler av vanlig mat.

Det är det bra att komplettera med ett kosttillskott som innehåller dessa viktiga näringsämnen. Vitaminer är ett måste för kroppen så se till att vara noga på om du får i dig tillräckligt.

Viktigt få i sig:

 • C-Vitamin – Hålla dig frisk och bekämpa förkylningar
 • A-Vitamin –
 • D-Vitamin –
 • B-Vitamin –

Bantningspiller – Boosta igång kroppens fettförbränning

Bantningspiller Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar Det finns mängder gymmare. löpare, elitidrottare, kändisar

Innehåll:

 • Koffein – Ett välkänt ämne runt om i världen du hittar i bland annat kaffe
 • Grönt te – Ett av världens mest populära teer som är fettförbrännande
 • Chili – Stark mat får du av chili och detta i högt koncentrat bränner fett

 

Måltidsersättning Byt ut din mat mot pulver

TÄNK PÅ!

 • Kan komma att kosta en hel del pengar
 • Dom rätta produkterna förbättrar förbränningen
 • Se till att kombinera med annan bantningsmetod

LÄS MER

2. TRÄNING – “Bränn Fett i FARTEN”

Den här delen gillar dock inte alla, nämligen att träna, lyfta skrot och svettas blodig. Nej så behöver det inte vara, när det kommer till träning så finns det ett enkelt sätt att lösa det på så att det blir effektivt och roligt. Se till att hitta en träningsform som får upp din puls där du även tycker att det är roligt.

Men låt oss vara ärliga, att bara smyga ut på en liten kort promenad som nyhetsblaskorna brukar göra artiklarna kring är inte ett effektivt sätt att gå ner i vikt. Ska du gå ner i vikt med hjälp av träning så krävs mer än bara en lite kort promenad, pulsen ska upp och kroppen måste få jobba lite.

GYMMA

Denna bantningsmetod är helt klart effektiv och går inte annat än att rekommendera, dock så är det den som många avskyr. Många känner sig inte alls bekväma att gå in i ett gym och lyfta vikter, och därför blir det hellre att dom avstår, fast här gör många felet, gymma trots att det är väldigt effektivt är inte den enda träningsmetoden för att gå ner i vikt.

 

SIMMA

Förutom att simma visat sig ha många hälsofördelar för kroppen så är det också ett riktigt bra sätt för att förbränna fett då du måste jobba med hela kroppen. Så om du gillar vatten så är simning ett utmärkt alternativ, se till att snarast skaffa dig ett klippkort på ett badhus.

Detta är även en bra träningsmetod om du har en del skador som gör att du inte kan springa eller lyfta tunga vikter.

ARTIKEL – Kan jag gå ner i vikt genom att simma?

 

LÖPA

Gillar du att löpa? Då har du riktigt bra möjligheter för att gå ner i vikt. Löpning kan utföras överallt och är väldigt lätt att variera i både fart och att springa i olika miljöer. Du kan springa runt i staden, runt på löparbana eller springa runt i skogen.

Oavsett vart du springer så kommer du att förbränna fett och det väldigt effektivt, därför är löpning att rekommendera om du vill gå ner i vikt. Men desto svårare bantningsmetod om du exempelvis har problem med knän.

ARTIKEL – Kan jag gå ner i vikt genom att springa varje dag?

ARTIKEL – Jogga dig i form – Starta redan idag!

 

PROMENERA

Ja som vi pratat om tidigare så är inte den här mest effektiva metoden för att gå ner i vikt. Vill du få lite fart på din viktnedgång med promenader så tänkte jag ge dig några extra saker som du kan lägga till.  Se till att göra korta rusher/löpningar om du kan på dina promenader för att öka förbränningen.

Ett annat bra sätt är att gå upp för branta backar. Såklart du får resultat av att gå och du bränner kalorier men det är inte det mest effektiva, men om du bara lägger till lite gå i branta backar så ökar du på förbränningen lite mer.

ARTIKEL – Promenera dig ner i vikt- En enkel väg?

Som sagt så finns det ett stort antal sätt att bränna fett med träning och som vi pratat om tidigare så finns det med all säkerhet en träningsmetod som passar just dig. Om du inte gillar att gymma, släpp den tanken, det finns fler sätt att gå ner i vikt på, så se till att bara komma igång.

3. DIETER – “Vilken mat passar dig bäst?”

Att man ska äta rätt, eller vad det nu innebär kan dom flesta skriva under på. Men när det gäller att välja vad man ska äta är inte alltid lika självklart. Om du tränar så är en protein diet exempelvis att föredra, och nej, det måste inte innebära en köttrik diet, Broccoli exempelvis innehar en lika hög mängd protein som en stor saftig köttbit. Så få inte panik när du ska välja en bantningsmetod när det kommer till mat, det finns många bra alternativ oavsett vad som passar just dig bäst.

Men är du helt enkelt trött på att äta, ja då kan en juice diet vara passande. Nej men skämt och sidor, en juice diet kan vara utmärkt att slänga in i sitt liv, att du exempelvis bara dricker näringsrika juicer. Vissa har svårt orken om dom inte får riktigt mat i kroppen, så juice dieter är inte något för alla.

Köttfria /Veganska dieter
Är du ute efter en diet utan kött så går det iofs att köra många dieter och istället byta ut köttet mot något annat, man får försöka ha lite fantasi. Vi går mot en värld där vi vill minska på köttet och det gäller att hitta alternativ som passar oss. EN diet som kan vara värd att titta närmare på om man vill ha en köttfri diet är Rawfood dieten.

4 Andra Dieter du kan ta dig en närmare titt på:

1. LCHF

Lchf innebär alltså en Low Carb High Fat vilket då betyder att du begränsar ditt kolhydratintaget och ser till att äta mer utav fett och protein.

 

 

2. Danska Rikshospitalets Dieten

En mycket kritiserad diet är just den danska rikshospitalets dieten som sägs vara mycket ohälsosam, samtidigt som vissa säger sig fått ett bra resultat av den. Rikshospitalets diet pågår i drygt 2 veckor och har en färdigställd meny som du skall följa, ibland endast kaffe på morgonen.

 

3. Atkinsdieten

Det här är en diet som blivit väldigt populär, den går ut på att du försöker undvika kolhydrater och under den 1:a perioden ska du endast äta 20 gram per dag. När du sen går in i den 2:a perioden så ökar du dina  portionerna med 2 gram per vecka.

 

4. GI-Metoden 

Metoden bygger på att du ska koncentrera dina måltider till att äta kycklingsallader, tonfisksallader och ha en stor variation av grönsaker. Du kan lägga till ägg och keso för att få med hela kostcirkeln Gi-metoden sägs vara negativt i början och många kan bli griniga.

 

ARTIKEL – 40+ Olika Dieter du kan välja mellan (Dietlistan)

 

Juice

Ett annat bra sätt som många använder sig av är att dricka färska juicer, det innehåller en stor mängd med näring och är riktigt bra för kroppen. Här kan man byta ut många måltider under en vecka mot en riktig härlig färsk juice.

Frukter & bär

Precis som du gör en färsk juice och byter ut det mot några måltider kan du även göra det med hjälp av frukt och bär. Och just frukt och bär kan du även göra en färsk juice, perfekt att byta ut mot en onyttig måltid full med fett och dåliga kolhydrater.

Grönsaker

Ja visst har vi inte glömt det viktigaste, som skall skall vara med för att kostcirkeln skall vara sluten, nämligen grönsaker. Här hittar du fullt med näring, protein och kolhydrater. Om sanningen skall fram så är grönsaker så pass bra att det kan bytas ut mot kött när vi räknar protein.

ARTIKEL – LISTA: Mest Hälsosamma Grönsaker

ARTIKEL – 8 Grönsaker som är bra för din lever

Fasta 

Att fasta innebär alltså att du håller dig ifrån att inta mat under en begränsad tid. Fasta är lite som dieter, det finns ett stort antal olika sätt som du kan fasta på. Det finns också dieter som är byggda kring den ideen.

ARTIKEL – Hur du går ner i vikt genom fasta (Viktiga steg)

 

4. ONLINEPROGRAM

Det finns otaliga böcker om ämnet att gå ner i vikt, alltifrån dieter, träningsprogram och lite mer udda sätt. Det finns otroligt mycket kunskap i böcker och helt klart något som man ska ta till sig av, om man nu gillar att läsa böcker. Många finner det svårt att läsa böcker och då blir detta inte ett alternativ.

Och precis som det stora flertalet bantningsmetoder du kan använda dig av så finns det också lika många olika ämnen böcker om bantning. Du hittat såklart ett stort antal böcker om dieter, och vi vet hur många olika dieter som finns.

BÖCKER

 

Integritetspolicy