Banta – Expert: Så Lyckas du med RESAN! “Stegen du måste ta”

Bantning är en samlingsnamn på när en person försök att gå ner i vikt. Bantning går ut på att förbruka mer energi än vad man tar in (maten). Detta kan göras på väldigt många olika sätt. Man kan t.ex. minska sitt energiintag genom att äta mindre energirik mat eller äta mindre portioner. Man kan även öka sin energiförbränning genom att t.ex. motionera mera.

  • Se till att göra dig redo
  • Det ska vara hälsosamt och inte skadligt
  • Ta god tid på dig och sök dessa hjälpmedel

1. Hälsosam bantning

För att göra sin bantning hälsosam och bra för din kropp gäller det att förbereda sig väl. Detta genom att förändra synen på mat, sätta sig in i vad som är nyttig och inte, vilka näringsämnen som är bra och dåliga för dig. Så att banta hälsosamt handlar i stort sett om lite viljestyrka.

Gå ner i vikt som kvinna eller som man är inte alls lätt, det är en konstant kamp. Men att få insikt i att man behöver gå ner i vikt och på ett hälsosamt sätt är ett stort steg på vägen.

2. Förbered dig inför bantningen

Att få insikt i att det tar tid att gå ner i vikt handlar snarare om att visualisera och ta små steg snarare än ett stort. Vilket är mycket lättare att göra än att förändra sitt liv drastiskt. Man kan inte gå ned massor i vikt på en vecka och tro att detta ska vara bra för sin kropp.

Det gäller att kunna se långsiktigt när man bestämt sig för att banta, annars halkar man oftast tillbaka i samma spår som man varit i tidigare. Det finns även hjälpmedel som fettförbränningspiller att kicka igång fettförbränningenl

3. Gör inte bantningen komplicerad

Man behöver inte krångla till bantningen, för istället för att räkna exakt var enda kalori och storleken på din portion så är det bättre att tänka på färgen, variationen och bäst före datumet.

Fokusera hellre på att hitta de hälsosamma alternativen som du tycker om och som du enkelt kan lägga in i din kost.

4. Banta långsamt

Viktminskning sker aldrig över en natt och du kan som jag nämnde tidigare inte gå ner en massa kilon heller på en vecka. Så ta bantningen successivt eftersom och förändra inte allt på en gång, försök vänja dig vid de nya rutinerna en efter en, istället för att ta alla på en gång.

En massa nya förändringar i din vardag kan snarare ge motstånd än framgång. Börja med att äta mera grönt till din vanliga kost varje dag och byt ut ditt margarin till olivolja eller rapsolja. Man brukar säga att “många bäckar små blir till en stor å” och så är det i detta här fallet.

Efter en längre tid så kommer dina nya förändringar att vara vardagsmat för dig och du kommer inte ens tänka på att du nu lever mycket hälsosammare. Du har nu tagit ett nytt steg i din bantning. Så ge dig tid så kommer du kunna bli av med ditt gäddhäng.

5. Alla förändringar räknas

Ja det du ska veta är att alla förändringar, oavsett hur småa de än är, allt du genomför är ett litet steg mot ett lite mer hälsosammare liv och mot en viktminskning. Att ha ett långsiktigt målet är att må bra, du får ha mer energi och du minska riskerna för sjukdomar.

6. Krav på att gå ner i vikt

Många människor tycker att det enda kravet för att gå ner i vikt handlar att förlora kollosalt i vikt på kort tid. Se det hellre som det mesta andra i livet: LAGOM är Bäst! För vare sig det gäller kosten eller träning, så behöver vi alla en perfekt balans av kolhydrater, protein, fett, fibrer, vitaminer och mineraler för att må allra bäst.

Så istället för att helt sluta äta sötsaker och annan ohälsosamt mat, börja istället med att försöka äta mindre och att äta dem mindre ofta. För med tiden kommer det att bli lättare att undvika dessa fällor.

Tänk också på att små portioner är nyckeln till att förlora vikt. Var observant med hur mycket och hur stora portioner det är du äter. Njut av maten istället för att kasta i dig den, då kommer du inte föräta dig. Men ät heller inte för lite mat, då kommer sötsuget att krypa fram. Ät tills du känner dig lagom mätt.

Samma sak gäller med träning den ska även den konsumeras i lagom mängder inledningsvis och trappas upp successivt. Börja helt enklare med aktiviteter som t.ex. promenader, springning eller simning innan du tar dig itu med mer avancerade och krävande aktiviteter. Kroppen måste få hinna vänja sig vid att börja träna, annars gör du mer skada än nytta med din kropp, då du börjar slita på dina leder. Ge dig tid så kommer du att få den där platta magen.

7. Frukt och grönt i din bantning

Frukt och grönsaker är grunderna i en hälsosam diet när du vill uppnå en bantning. Dessa små färgglada saker har ett lågt innehåll av kalorier och ett högt näringsvärde av vitaminer, mineral, antioxidanter och fibrer. Så frukt och grönt ska vara en viktig del i alla mål mat du äter och dessa ska även vara ditt första val när du blir sugen på något sött.

Utöver viktminskningen, så skyddad även frukt och grönt mot andra sjukdomar t.ex. cancer och detta tack vare ett högt innehåll av antioxidanter.

Alla frukter och grönsaker i starka och dova färger anses ha ett lite högre värde av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Olika färger har även olika fördelar, t.ex.

Ett sista tips!

Försök att undvika färdigpressad juice, helst de billiga varianterna. Fruktjuice kan faktiskt innehålla upp till 10 tsk socker och ibland är de till och med utspädda. Så vill du dricka fruktjuice så ska du istället pressa din egen från färsk frukt

8. Några faktorer till en lyckad viktnedgång

Egentligen finns det ingen perfekt diet som passar alla, precis som att det inte finns en träningsform som passar alla. Men det skadar inte att ta del av tips som kan hjälpa dig uppnå en maximal viktnedgång.

1. Förändrad din livsstil

Vare sig du vill det eller inte så kommer en permanent viktnedgång att kräva att du förändrar din nuvarande livsstil. Dieter och motion kan hjälpa dig att komma igång, men en permanent viktnedgång når du bara genom att förändrar din nuvarande livsstil.

LISTA – 40+ Dieter (Du kommer hitta din favorit)

2. Tillsammans blir man stark

Att få stöd hos andra betyder mycket vid en viktnedgång. Det är därför som t.ex. viktväktarna och liknande program varit så framgångsrika, tack vare den sociala sidan. Så att hitta stöd hos sin familj, vänner och i andra grupper kan hjälpa dig nå en livslång viktminskning.

3. Planering är viktigt!

Hur du planerar och lägger upp din diet är en viktigt del i din bantning. Men det är ännu viktigare att planeringen passar just dig och din livsstil. Försök därför att experimentera tills du hittar en metod som passar dig.

GUIDE – Banta snabbt  – Populär Artikel bland läsarna

4. Långsamt är bäst

Att gå ner i vikt för fort är faktiskt inte bara svårt, det kan också vara ohälsosamt. Dessutom är det nästan aldrig någon kortsiktig plan som fungerar. En långsam viktnedgång är det absolut optimala.

Artikel TIPS: Det går att bli smal snabbt men det krävs lite mer av dig.

5. Motivation och mål

Det kan vara bra arr sätt upp realistiska och långsiktiga mål när du vill gå ner i vikt. Försök även att motivera din viktminskning genom att ständigt ha i bakhuvudet att: du minskar risken för sjukdomar och en för tidig död betydligt. När du hamnat i en svacka och är som mest sugen på något sött, försök då att koncentrera och fokusera på alla fördelarna med din viktnedgång.

Integritetspolicy