Mullbär FAKTA – Ett Nyttigt Godis & Mot Grått HÅR!

Mullbäret är idealiskt för dig som vill kunna ersätta godiset med något nyttigt. Mullbäret är då perfekt eftersom att bären  är söta på samma gång som de motverkar sötsuget. Mullbär har sedan länge använts inom traditionell folkmedicin redan under antikens Kina och Grekland. Mullbär är fylld med näring och antioxidanter och mullbär räknas till kategorin superfoods.

  • Mullbäret attackerar ditt sötsug
  • Sägs kunna behandla ditt gråa hår
  • Mullbäret är en källa för nyttigheter

Mullbär växer på träd och är egentligen en frukt inte ett bär. Mullbär i flera färger olika färger: vita, rosa, röda och svarta. De mörkare mullbären växer på träd som kan blir upp till 10 m. höga. Medans de ljusare mullbären växer på träd som kan bli upp till 15 m. höga.

Både deljusa och mörka bären härstammar från Asien. Och det är inte bara bären som går att använda sig av utan även mullbärträdets rötter och blad använder man sig av.

Mullbären ansågs vara en gåva från gudarna av antikens greker, som omtalade dem i sina skrifter. Även i flertusenåriga medicinskrifter ifrån Kina så omnämns mullbärens hälsobringande effekter.

1. Från silkesproduktion till hälsokost

Mullbärsträdet har under lång tid varit ett väldigt viktigt träd i Asien, eftersom att silkesmasken som spinner silkestrådar enbart äter mullbärslöv. Och silke är lokalt en väldigt stor inkomstkälla. Det är därför som man kan hitta mullbärsträd i stora delar utav Asien men mullbärsträd finns även i Europa, Afrika och Amerika.

LÄS – Bästa Kosttillskott & Vitaminer för en Frisk Hud (LISTA)

2. Mullbär minskar sötsuget och behandlar grått hår

Mullbär är väldigt goda att snaska på bara som de är, precis som vanligt snacks. För de har en söt och nötaktig smak, de smakar nästan som gräddkola.

Mullbäret är perfekt för dig som vill minska ner på sötsakerna, eftersom att mullbäret sägs just motverka sötsug och är då en perfekt ersättning till godis och andra onyttigheter när du blir sugen på nåt sött.

Men mullbär sägs även vara stärkande för ditt blod, ditt hår och dina ögon. sägs stärka njurar och lever samt vara bra för ditt hår och dina ögon. Studier har även vist att mullbär kan stabilisera blodsockernivån och öka mängden av det goda kolesterolet.

Inom den traditionella kinesiska medicinen, så används mullbär till att behandla grått hår, att stärka blodet och för att behandla förstoppning och diabetes.

LÄS – 8 Livsmedel som gör att du Åldras Snabbare

3. Full med nyttigheter

Mulbär innehåller mycket C-vitamin, vitamin-K, järn, protein och kalcium men även andra viktiga näringsämnen som antioxidanter i form av polyfenoler, flavonoider. Mullbär innehåller även steroider, triterpener, astragalin och isoquercitrin.

ARTIKEL – 14 Bästa Inflammatoriska Livsmedel (LISTADE)

ARTIKEL – Alla dom 40 Populäraste Dieterna (Superlista)

4. Så här kan du äta mullbär

  • Ät dem som de är, för de är väldigt goda.
  • Ha dem på gröten eller i müslin.
  • Gör en god smoothie och blanda i några mullbär.
  • Mullbär passar även bra att ha i matlagning i t.ex. pajer, tårtor och andra bakverk eller bara strö dem över en sallad.

5. Bieffekter

Det finns inga kända bieffekter av mullbär.

Nyttiga bär är inte bara gott

Torkade bär är populärare än någonsin

Frysta bär ger även de massor av vitaminer

Integritetspolicy