Snabbguide – 6-Dagarsdieten (0.5 kg om dagen)

6-Dagarsdieten har sina rötter i USA i San Fransisco och är framarbetad av Provida Life Sciences med Michael Thurmond (mest känd från den amerikanska Tv-serien Extreme Makeover).

Dieten lovar att du går ner 0.5 kg om dagen och tanken med 6-dagarsmetoden är att du ska få fart på din ämnesomsättning och använda maten för att förbränna fett. Dieten går alltså ut på att äta ofta för att lära kroppen att det hela tiden kommer nya näringsämnen så det är ok att bränna fett.

Eftersom motsatsen är om man äter lite och väldigt sällan så går kroppen i ett tillstånd av svält och slutar då att förbränna fett och sparar på energin och förbränner då inget fett.

Träning

Du skall under dieten träna lätt träning ca 40-60 min/dag för att sedan göra uppehåll i 1 dag och sen på det igen. Du ska bara använda 6-dagarsdieten i just 6 dagar, annars kan det bli farligt för kroppen.

Dieten är en snabbdiet, du går ner mycket snabbt i vikt med denna bantningsmetod och risken finns att du går upp snabbt i vikt igen när du går tillbaka till dina vanliga matvanor.

6-dagarsdieten bygger på 3 principer:

1. Man äter väldigt få kalorier främst genom att dra ner på fett och socker. Proteinerna man äter ska vara smala.

2. Man ska äta ofta, var 3:e timme för att hålla igång ämnesomsättningen, 6 mål om dagen.

3. Genom lågintensiv träning lurar man kroppen att förbränna fett. Om pulsen blir för hög kan kroppen nämligen förbränna muskler när man stoppar i sig så lite mat, så träna lugnt.

Man får absolut inte följa dieten i mer än 6 dagar eftersom den är så sträng.

Undvik kolhydrater

Det hela bygger på att man undviker kolhydrater med högt GI, fett, färdigrätter och halvfabrikat. Man ska istället äta mycket protein och det ska vara magert. Som sagt är en viktig del av 6-dagarsdieten lågintensiv träning (jogging och halv snabba promenader) 45 till 60 min./dag för att öka sin fettförbränning. Efter 2-3 dagar får man 1 dags vila.

Fördelar med 6-dagarsdieten är: Du får en supersnabb viktminskning, detta främst genom att driva ut vatten ur kroppen och du kommer definitivt att komma i klänningen till festen. Eftersom att dieten bara varar i 6 dagar och att man ser skillnad direkt på vågen är det ganska lätt att hålla motivationen uppe under denna diet.

Nackdelarna med 6-dagarsdieten är: Att eftersom att den största delen av viktnedgången består av vatten så lär du ganska snart gå upp igen och kanske till och med något extra kilo, eftersom att kroppen blir så skrämd av svälten och vill skapa en buffert ifall det skulle hända igen.

Med 6-dagarsdeieten  skall du äta enligt detta schema…

  • Äta så lite fett som möjligt, men gärna fisk.
  • Äta så lite salt som möjligt, eftersom att salt binder vatten och förhindrar viktminskningen.
  • Äta kolhydrater med lågt GI.
  • Ät magert protein t.ex. kött och kyckling, helst i varje måltid. Eftersom det hjälper till att spara musklerna så att det inte blir de som går åt.
  • Ät inte  färdiga rätter eller halvfabrikat.
  • Ät bladgrönsaker t.ex. spenat som innehåller kalium och som i sin tur förhindrar att man binder vatten i kroppen.
  • Äta var 3:e timme och du skall äta 6 mål mat om dagen, mellanmålen är väldigt viktiga.

Klarar du av 6-dagarsdieten, varför då inte prova 7-dagarsdieten

Integritetspolicy